Aquasporten in Neptunusbad

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus starten we in het Neptunusbad vanaf 2 juni met een aangepast rooster voor de auqasporten.

De openingstijden en voorwaarden staan onder openingstijden tijdens corona.

 

 

Houd je van water en wil je in beweging komen? Het Neptunusbad heeft verschillende groepslessen in het water. Leuk, uniek en heel gezond! Je werkt aan je conditie, spierkracht en stimuleert vetverbranding. Sporten in het water is net zo intensief (en soms zelfs zwaarder) als sporten in een zaal. Je gewrichten worden alleen minder belast. Daarnaast is het ook nog eens superleuk! Ben je aan het revalideren? Ook dan zijn aquasporten de perfecte manier om je kracht weer terug te krijgen. Je kunt op elk niveau sporten in het water! 

Hieronder vind je al onze aquasporten. Doe je mee? Of kom je een keer kijken? 

Trimzwemmen

Zwem jij het liefst op jezelf? Bij het Neptunusbad zwem je in je eigen tijd en op je eigen tempo. Banenzwemmen is ideaal als je zonder begeleiding wilt zwemmen. Je werkt aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Heel goed voor je gezondheid!

AquaJoggen 

Joggen in het water! Met een wetbelt om ren je in het water. Door de weerstand moeten je spieren extra hard werken. En in vergelijking met ‘gewoon’ joggen is de kans op blessures in het water nihil. Ook bij revalidatie is AquaJoggen een goede manier om verantwoord en gezond te trainen aan jouw uithoudingsvermogen.

AquaFitness

Aqua-fitness is dé manier om te werken aan je gezondheid en figuur. AquaFitness is een groepstraining in het water. De lessen starten met een warming-up. Daarna volgt krachttraining, afgewisseld met cardio en natuurlijk een cooling-down. AquaFitness is een energieke training; hard werken, lekker zweten en vooral veel plezier.

Meer bewegen voor ouderen

Meer bewegen voor ouderen bestaat uit gymnastieklessen, die in extra verwarmd water (32°C) gegeven worden. De lessen zijn gericht op senioren vanaf 55+, die op een ontspannen manier werken aan lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht. Tijdens de les worden verschillende spiergroepen gestimuleerd. Tijdens de 30 minuten durende les worden er oefeningen op muziek in middelhoog water gedaan. Net als bij AquaJoggen kunnen met behulp van attributen de oefeningen zwaarder en lichter gemaakt worden. Naast de inspanning is er voldoende tijd om gezellig samen met anderen een baantje te zwemmen. De lessen zijn geschikt voor iedereen, omdat een zwemdiploma niet noodzakelijk is.

Therapeutisch (trim)zwemmen

Therapiezwemmen zijn bewegingslessen, die in extra verwarmd water (32° C) gegeven worden. Juist als je minder goed kunt bewegen, kan het bewegen in warm water uitkomst bieden. Of als je wilt aansterken bijvoorbeeld na een operatie of een bevalling, maar ook om te zwaarbelaste gewrichten of spieren weer op gang te helpen. Bewegen in het water onder deskundige begeleiding levert een uitstekende bijdrage aan het beter bewegen op vaste grond. Raadpleeg vooraf altijd je arts.

Conditiezwemmen (borstcrawl)

Conditiezwemmen is het verbeteren van je conditie en van je zwemslagen onder deskundige begeleiding van onze instructeurs.