Zwemlessen in De Slagen

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus is Zwembad De Slagen gesloten tot en met 19 mei. 

 

Bij zwembad De Slagen leer je zwemmen! En dat moet leuk zijn. Daarom maken wij van onze zwemlessen een feestje. Je kunt bij ons al vanaf 3 maanden beginnen met zwemlessen, tijdens het baby- en peuterzwemmen. 

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

NRZ Banner licentiehouder zwemles ABC

Op naar zwemdiploma A, B of C. Vanaf 4,5 jaar kan jouw kind starten met zwemles. Bij zwembad De Slagen zijn er twee zwemlessen per week. Zwemlessen moeten leuk zijn en betaalbaar. Met een zwemlespakket bij zwembad De Slagen zwemt jouw kind voordelig en is dat zwemdiploma binnen no-time binnen! In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid. 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

NRZ - Zwemdiploma 2020 ABC diploma

Waarom een zwemdiploma?

Nederland is een waterrijk land. We wonen niet alleen dicht in de buurt van water, we zoeken het ook vaak op. Goed kunnen zwemmen is van jongs af aan dus belangrijk. Leren zwemmen begint bij het Zwem-ABC. De basis voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Kennismaken of inschrijven? Dit kan bij onze receptie! 

Baby- en peuterzwemmen

Hoe bijzonder is het om je baby of kindje het water te laten ontdekken? Vanaf 3 maanden kun je starten met babyzwemmen. Lekker samen bewegen, ontspannen en genieten in het water. Leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. De bewegingen die je kindje maakt in het water zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren en motoriek. Je wordt tijdens het baby- en peuterzwemmen goed begeleid. Geen zorgen dus! Goed voor je kindje en heerlijk voor jezelf. 

Twee keer per jaar wordt het Teddybeer diplomazwemmen georganiseerd. Je kunt dan je aanmelden voor het certificaat Teddybeer brons, zilver of goud. 

Inschrijven zwemles

Het inschrijven voor een van de zwemlessen kan bij de receptie van zwembad De Slagen vanaf 4,5 jaar. Tijdens je inschrijving betaal je de inschrijfkosten van € 13,15.
Jouw kind of jijzelf komt daarna gelijk op de wachtlijst te staan. Hoe lang deze wachtlijst is hangt af van de doorstroom in de lesgroepen en de voorkeur voor een dag en/of tijd. Bij het inschrijven kunnen we je daar meer over vertellen. Vanaf het moment van inschrijven tot aan het behalen van het A-diploma heeft jouw kind gratis, onder begeleiding van een betalende volwassene, toegang tot het zwembad en kan jouw kind alvast wennen aan het zwembad!