Zwemlessen in Aquarena

Bij Aquarena leer je zwemmen! En dat moet leuk zijn. Daarom maken wij van onze zwemlessen een feestje. Je kunt bij ons al vanaf 3 maanden beginnen met zwemlessen, tijdens het baby- en peuterzwemmen. Vanaf 3,5 jaar kunnen kinderen starten met Survival Zwemmen, zodat ze zichzelf kunnen redden wanneer ze per ongeluk in het water terechtkomen. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar de ABC-lessen. In een mum van tijd heeft jouw kind zijn of haar A, B of C-diploma op zak! Tijdens het afzwemmen kom je onze mascotte Spetter tegen! 

Zwem-App

Meer informatie over zwemlessen vind je in onze gratis ZwemApp. Download onze gratis ZwemApp van Sportcom in de Google Play Store of Apple Store en ben op de hoogte van data rondom kijklessen, proefzwemmen en diplomazwemmen.

Verschillende lessen

ABC-diploma voor kinderen

Op naar zwemdiploma A, B of C. Vanaf 4,5 jaar kan jouw kind starten met zwemles. Bij Aquarena zijn er twee zwemlessen per week. Zwemlessen moeten leuk zijn en betaalbaar. Met een zwemlespakket bij Aquarena zwemt jouw kind voordelig en is dat zwemdiploma binnen no-time binnen!

Zwemles

Data kijkles, proefzwemmen en afzwemmen

Elke 4e week (van een periode van 6 weken) is er kijkles aan het bad (de eerste les in de zwemweek). Tijdens de kijles mogen ouders/verzorgers mee naar het bad. 
De laatste 10 minuten van de les kun je vragen stellen aan de instructeur over de vorderingen van je kind. Zijn er dringende vragen of andere zaken die niet kunnen wachten tot de kijkles, geef dit aan bij de receptie, zodat je zo snel mogelijk wordt gebeld.

Als je toe bent aan proef- of diplomazwemmen, dan hoor je dat via de instructeur.

Week 3
Maandag t/m woensdag 13 t/m 15-01-2020 Kijklessen zwemles ABC (eerste les van de week)
Vrijdag t/m zondag 17 t/m 19-01-2020 Kijkles Survival Zwemmen
Zondag 19-01-2020 Kijkles zondag Zwemles A

Week 5
Maandag t/m zondag 27-01 t/m 02-02-2020 Proefzwemmen voor alle diepe groepen A en BC (lessen gaan gewoon door)
Vrijdag t/m zondag31-01 t/m 02-02-2020 Proefzwemmen Survival Zwemmen

Week 6 
Woensdag 05-02-2020 Diplomazwemmen A 13.30 uur / BC 15.00 uur  (geen zwemles 15.00-17.30 uur)
Vrijdag 07-02-2020 Diplomazwemmen aangepast ABC 18.00 uur (geen les groepen 18.00 en 18.30 uur)
Vrijdag t/m zondag Brevetzwemmen Survival Zwemmen

VOORJAARSVAKANTIE 17 t/m 23-02-2020 GEEN ZWEMLESSEN

Week 10 
Maandag t/m woensdag 02 t/m 04-03-2020 Kijklessen zwemles ABC (eerste les van de week)
Vrijdag t/m zondag 06 t/m 08-03-2020 Kijkles Survival Zwemmen
Zondag 08-03-2020 Kijkles zondag Zwemles A

Week 12
Maandag t/m zondag 16 t/m 22-03-2020 Proefzwemmen van alle diepe groepen A en BC (lessen gaan gewoon door)
Vrijdag t/m zondag 20 t/m 22-03-2020 Proefzwemmen Survival Zwemmen

Week 13
Woensdag 25-03-2020  Diplomazwemmen A 13.30 uur / BC 15.00 uur  (geen zwemles 15.00-17.30 uur)
Vrijdag 27-03-2020 Diplomazwemmen aangepast ABC (geen les groepen 18.00 en 18.30 uur)
Vrijdag t/m zondag 27 t/m 29-03-2020 Brevetzwemmen Survival Zwemmen

Waar moet ik als ouder rekening mee houden? 

Er wordt een aantal eisen gesteld aan het Zwem-ABC. Alle informatie vind je op de website van het Nationaal Platform Zwembaden

Waarom een zwemdiploma?

Nederland is een waterrijk land. We wonen niet alleen dicht in de buurt van water, we zoeken het ook vaak op. Goed kunnen zwemmen is van jongs af aan dus belangrijk. Leren zwemmen begint bij het Zwem-ABC. De basis voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Kennismaken of inschrijven?

Voor A-les kan dit al vanaf 4 jaar. Schrijf uw kind in bij onze receptie! 

Lesdagen
Tarieven 

Ouder & Kind zwemmen

Hoe bijzonder is het om je baby of kindje het water te laten ontdekken? Vanaf 3 maanden kun je starten met Ouder & Kind zwemmen. Lekker samen bewegen, ontspannen en genieten in het water. Leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. De bewegingen die je kindje maakt in het water zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren en motoriek. Je wordt tijdens het Ouder & Kind zwemmen goed begeleid. Geen zorgen dus! Goed voor je kindje en heerlijk voor jezelf.  Het Ouder & Kind zwemmen vindt plaats in het recreatiebad van Aquarena met een watertemperatuur van 30ºC. Twee keer per jaar wordt het Spetterdiplomazwemmen georganiseerd. Je kunt dan samen met je kindje aanmelden voor het Spetterdiploma 1, 2 of 3. Voor Spetterdiploma 1 mogen jullie meedoen als je kindje 10 maanden is. Voor Spetterdiploma 2 mogen jullie meedoen als je kindje 1 jaar en 10 maanden is en voldoet aan de eisen. Voor Spetterdiploma 3 mogen jullie meedoen als je kindje 2 jaar en 10 maanden is en voldoet aan de eisen. De lesgevende instructeur bepaalt wie mee mag doen.

Ouder & Kind zwemmen sluit mooi aan op de stap naar het Survival zwemmen, dit begint vanaf 3,5 jaar (opgave vanfa 3 jaar).
 
Lestijden
Tarieven

Survival zwemmen

Survival zwemmen is speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar (opgave vanaf 3 jaar) zonder meezwemmende ouder/verzorger. Onder begeleiding van 2 gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen op survival in het water. Van de kant springen, vallen, rollen en glijden, onder water zoeken naar schatten, door een gat of hoepel, het redden van eigen knuffel, met een driewieler in het water vallen, met een regenpak en laarsjes te water raken en nog veel meer. Allemaal situaties vanuit de werkelijkheid. Voor de kinderen lijkt het één groot speelfeest maar ondertussen leren ze hoe ze zich uit zo’n situatie kunnen redden. Natuurlijk leren ze ook dat ze dit nooit alleen mogen oefenen.

Na iedere periode verdient je kind na het succesvol volbrengen van de opdrachtjes een brevet. Plezier staat voorop, maar uiteindelijk wil je dat kinderen zichzelf kunnen redden in het water. Wanneer je kind alle brevetten heeft, mag het al met 4 jaar naar zwemles A (zonder brevetten mogen kinderen met 4,5 jaar starten.

survival zwemmen

Jongerenzwemles

Jongeren (vanaf 10 jaar) die nog geen A-diploma hebben gehaald, kunnen één keer per week meedoen aan jongerenzwemles. Op deze leeftijd is het vaak niet prettig om tussen de 4/5-jarigen zwemles te volgen.

Volwassenen zwemles

Heb je angst voor water? Of kun je niet (goed genoeg) zwemmen? Leer (beter) zwemmen zonder angst bij Aquarena. Het is namelijk heel goed mogelijk om op latere leeftijd goed of beter te leren zwemmen. Dan kun je bij Aquarena terecht voor volwassenen zwemles (deze lessen zijn een keer per week). Wij helpen je op een ontspannen manier op weg naar een A-diploma.

Inschrijven zwemles

Het inschrijven voor de zwemlessen (zwemles A vanaf 4 jaar) kan bij de receptie van Aquarena. Tijdens je inschrijving betaal je de inschrijfkosten van € 13,15 en ontvang je een toegangsbandje. Jouw kind of jijzelf komt daarna gelijk op de wachtlijst te staan. Hoe lang deze wachtlijst is hangt af van de doorstroom in de lesgroepen en de voorkeur voor een dag en/of tijd. Bij het inschrijven kunnen we je daar meer over vertellen. Vanaf het moment van inschrijven tot aan het behalen van het A-diploma heeft jouw kind gratis, onder begeleiding van een betalende volwassene, toegang tot het zwembad en kan jouw kind alvast wennen aan het zwembad!

Lestijden zwemlessen
Tarieven zwemlessen