Aquasporten in Aquarena

I.v.m. het Coronavirus is het Aquarena gesloten tot en met 28 april. Informatie over hoe wij omgaan met zwemleskaarten en abonnementen volgt zo snel mogelijk.

 

Houd je van water en wil je in beweging komen? Het Aquarena heeft verschillende groepslessen in en op het water. Leuk, uniek en heel gezond! Je werkt aan je conditie, spierkracht en stimuleert vetverbranding. Sporten in het water is net zo intensief (en soms zelfs zwaarder) als sporten in een zaal. Je gewrichten worden alleen minder belast. Daarnaast is het ook nog eens superleuk! Ben je aan het revalideren? Ook dan zijn aquasporten de perfecte manier om je kracht weer terug te krijgen. Een intensieve AquaBootcamples, op je gemak AquaYogaën of lekker baantjes trekken: je kunt op elk niveau sporten in het water! 

Hieronder vind je al onze aquasporten. Doe je mee? Of kom je een keer kijken? 

Gratis ZwemApp

Altijd en overal beschikken de lestijden van de verschillende Aquasporten? Download dan onze gratis ZwemApp! Zoek in de Apple Store of Google Play Store de Sportcom app en vindt Aquarena door te zoeken op Emmen.

Trimzwemmen

Zwem jij het liefst op jezelf? Bij Aquarena zwem je in je eigen tijd en op je eigen tempo. Banenzwemmen is ideaal als je zonder begeleiding wilt zwemmen. Je werkt aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Heel goed voor je gezondheid!

Therapeutisch (trim)zwemmen

Wil jij ook rustig zwemmen voor jezelf, maar heb je hierin graag wat extra begeleiding? Kom dan naar Trimzwemmen op therapeutische basis. In lekker warm water, waarbij je gewoon kan staan op de bodem én onder begeleiding van ons personeel. Dit kan op maandag tussen 19.00 – 20.00 uur.

Themaochtenden

Zin in een sportieve of ontspannen ochtend? Kom naar een van onze themaochtenden! Drie uur lang zwemmen of sporten in ons recreatiebad en heerlijk ontspannen in onze wellness faciliteiten. Ook kun je elke ochtend meedoen aan een of meerdere aquasporten. Elke ochtend vinden er een andere aquasporten plaats. Er zijn verschillende thema’s gedurende de week. Je hebt toegang tot deze themaochtenden met een aquasportpas of door een los aquasportkaartje te kopen.

Themamiddag AquaRelax

Samen gezellig en lekker een middag ontspannen en bewegen in warm water onder begeleiding van een instructeur. Dat kan tijdens de themamiddag. Aquasporten op een rustige manier, waarbij gezelligheid mét elkaar ook één van de belangrijke thema's is. Aansluitend kun je nog even genieten in de sauna of in de infraroodcabine. 

AquaBootcamp

Zwemmen en tegelijkertijd intensief trainen? AquaBootcamp is een mix van zwemvormen en oefeningen in water tot borsthoogte. Door de weerstand van het water is het een echte powertraining waarbij alle spiergroepen intensief worden getraind. Met lekkere muziek blijf je de hele les in beweging, ieder op zijn of haar eigen niveau!

AquaBounce

Met een eigen trampoline op het borstdiepe water werk je aan je conditie en coördinatie. Je traint je been- en rompspieren door het springen op lekkere muziek. Zo verbrand je flink wat calorieën! Intensief, maar bovenal veel plezier.

AquaBounce

AquaJoggen 

Joggen in het water! Met een wetbelt om ren je in het water. Door de weerstand moeten je spieren extra hard werken. En in vergelijking met ‘gewoon’ joggen is de kans op blessures in het water nihil. Ook bij revalidatie is AquaJoggen een goede manier om verantwoord en gezond te trainen aan jouw uithoudingsvermogen.

AquaPiyoChi 

Een combinatie van Yoga, Ai Chi en Pilates. Bewust worden van je eigen lichaam en geest. AquaPiyoChi wordt gegeven in ondiep water zonder moeilijke bewegingen. Hierdoor kun je je helemaal focussen op jezelf en ook door de ademhalingsoefeningen kom je helemaal tot rust in het water!

AquaPower

Een intensieve work-out in borstdiep water met verschillende sportattributen. Door het water is de schokbelasting op je gewrichten vele malen minder dan in een zaal. Maar wel net zo effectief. AquaPower verbetert je conditie en spierkracht, door explosieve kracht- en intervaltrainingen. Je traint met lekkere muziek en op je eigen niveau.

AquaPowerBalance

Train je balans! Op een drijvende mat in het water doe je allerlei sportoefeningen. Zittend, rennend of liggend. De grootste uitdaging is om in balans te blijven. Bij AquaPowerBalance doe je intensieve cardio- en krachtoefeningen afgewisseld door korte pauzes. Een echte intervaltraining. Maar pas op, want voor je het weet lig je in het water! Dit is een full-body workout, je traint hiermee de spieren in je hele lichaam. 

AquaPowerYoga

Met AquaPowerYoga werk je aan je flexibiliteit en zelfvertrouwen. De les doe je op een drijvende mat. Je leert omgaan met stress en wordt positiever en energieker. Je gaat aan de slag met je flexibiliteit en corestability. Hoe je je voelt na de les? Ontspannen! 

AquaTotalWorkout 

AquaTotalWorkout is een leuke en pittige mix van oefeningen met motiverende muziek. Een combinatie spieren kweken en het werken aan je conditie. Het tempo van de oefeningen ligt hoog en er is veel afwisseling. AquaTotalWorkout zorgt voor een superconditie, getrainde spieren en stimuleert vetverbranding. 

AquaGym

Gezellig samen gymmen met de instructor in het water? Met AquaGym beweeg je op een rustige manier door het water en werk je aan soepele spieren en gewrichten én aan je vitaliteit. Aansluitend nog even lekker ontspannen in de sauna of de in infraroodcabine maakt dat je volledig ontspannen bent.

AquaPowerJogging

AquaPowerJogging is net iets intensiever dan het al bestaande AquaJogging. Er komen verschillende traingingsvormen aan bod in diep water. Je werkt hierbij aan je conditie, je kracht en je snelheid.

AquaVariatie

Elke week een andere AquaSportles? In overleg met de instructeur wordt er tijdens AquaVariatie elke week een andere les gegeven.