Woningbouwregisseur

Over de vacature

Openingsdatum
8 juli 2024
Sluitingsdatum
18 augustus 2024
Uren per week
32 - 36
Salaris
€ 5008 - € 6777
Vakgebied
Bouwkunde / Civiele techniek, Ruimtelijke ordening / Milieu, Stedelijk gebied en Landschap
Opleidingsniveau
HBO, WO doctor
Durf jij je kop boven het maaiveld uit te steken? Ben jij van nature een aanjager? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Zorg jij voor de bouwstenen om te komen tot het realiseren van woningbouwprojecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Daarom werken bij Emmen!
Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, wendbaarheid en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners.

Wie zijn wij?
Het team Beleid Leefomgeving (BLE) heeft als kerntaken het ontwikkelen van samenhangend en strategisch beleid en het ondersteunen van concernmanagement en bestuur. Het team zoekt actief de samenwerking met partijen binnen en buiten de organisatie, signaleert maatschappelijke, bestuurlijke en vak gerelateerde ontwikkelingen en vertaalt deze samen met gebruikers in het beleid van de gemeente. Het team denkt met het concernmanagement en bestuur mee over haar doelen en de weg om deze te bereiken. Kerneigenschappen zijn een nauwe relatie met het bestuur, sterk ontwikkelde omgevingssensitiviteit, daadkrachtige en professionele advisering en het zoeken naar samenwerking. 

Het team houdt zich bezig met een groot aantal beleidsvelden, waarbij het zwaartepunt ligt op het ruimtelijke vlak. Het team omvat de disciplines Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid & Energie, Milieu, Landschap, Cultuurhistorie, Verkeer en Vervoer, Wonen, Archeologie, Bodem en regie RUD (Regionale Uitvoeringsdienst).

Hoewel je als woningbouwregisseur contact hebt met de verschillende teams binnen de gemeente Emmen, ben je onderdeel van team BLE. 

Dit is wat je gaat doen
De gemeente Emmen heeft de ambitie uitgesproken om 4.000 woningen te bouwen tot 2030. Als woningbouwregisseur zorg jij ervoor dat deze ambitie wordt gerealiseerd. Je geeft regie aan het proces en zoekt verbinding met de medewerkers die jij nodig hebt om deze ambitie waar te maken. In samenspraak met het bestuur, het concernmanagementteam, teamleiders en betrokken ambtenaren bepaal je de locatiekeuzes, planning en de prioritering voor de woningbouwopgave. Je zorgt voor de bestuurlijke verantwoording naar portefeuillehouder, college en raad. Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit:
 • Regie voeren in de sturing op de woningbouw in de gemeente Emmen;
 • Uitvoering geven aan en doorontwikkeling van het woonbeleid en woningbouwstrategie;
 • Het opstellen van een uitvoeringsprogramma voor het gemeentelijk aandeel van de Regionale Woondeal;
 • Deelnemen aan verschillende interne en externe overleggen, zoals met de Provincie;
 • Voor verbinding en afstemming zorgen tussen de verschillende teams binnen de woningbouwketen;
 • Zorgen dat zachte plancapaciteit harde plancapaciteit wordt;
 • Regie en sturing geven aan het huisvesten van (bijzondere) doelgroepen in de gemeente;
 • Sturing geven met behulp van de woningbouwmonitor op de doelgroepen, prijssegmenten en woningtypes zoals afgesproken in de Regionale Woondeal;
 • Deelnemen aan het opstellen van het volkshuisvestingsprogramma;
 • Zorg dragen voor gemeentelijke kwantitatieve en kwalitatieve woningbouwafspraken en de vormgeving van samenwerking met externe partijen;
 • Afstemmen met ontwikkelingen in verwante beleidsterreinen, bijvoorbeeld wonen en zorg (veranderende woningbehoeften), leefbaarheid en gebiedsontwikkeling. 
Wat bieden wij jou
Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden. 
Natuurlijk hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere: 
 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe. 
 • Salaris tussen de € 5008,00 - € 6777,00 bruto p.m. schaal 12 conform Cao Gemeenten. 
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris. 
 • Een goede pensioenvoorziening bij het ABP. 
 • Verschillende verlofregelingen. 
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen. 
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren. 
 • Een goede werk-privébalans. 
 • Een aantrekkelijke woon- en werkomgeving. 
Wat breng je mee?
 • Je beschikt over HBO- of universitair werk- en denkniveau. Gemeentelijke werkervaring is een pré.
 • Je hebt zeer ruime ervaring met de uitvoering van het woonbeleid, de werkwijze van woningcorporaties, kennis van de woningbouwmarkt en ruimtelijke procedures.
 • Je bent op de hoogte van de meest recente wet- en regelgeving.
 • Opgavegericht werken is een vanzelfsprekendheid voor jou.
Competenties
Om de functie op een goede wijze te kunnen vervullen zijn de volgende competenties van belang: sterke gesprekspartner, overtuigingskracht, verbindend, resultaatgericht handelen, doorzettingsvermogen, strategisch en tactisch inzicht, politieke en bestuurlijke sensitiviteit. 

Wil je meer informatie over deze functie?
Bel dan met Heino Blaauw (teamleider BLE). Hij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Heb je interesse?
Ben je enthousiast over de functie? Solliciteer dan vóór 19 augustus a.s. je kunt je brief en curriculum vitae richten aan Heino Blaauw.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 28 augustus 2024.Locatie
Emmen
Adres
Vreding 5, 7811AP, Emmen
Stad
Vreding 5, 7811AP, Emmen
Chat met een medewerker