Nieuw zwembad Aquarena

De opening van het nieuwe zwembad Aquarena komt steeds dichterbij. Op 27 augustus is het zwembad op Businesspark Meerdijk in Emmen opgeleverd. Dat betekent dat de bouwer Koenen Bouw/Wind Design & Build de bouw volledig heeft afgerond en de sleutel heeft overhandigd aan de gemeente.

28 augustus | officiële opening verschuift naar 19 oktober

De oplevering was gepland op 27 juli. Doordat er meer tijd nodig was voor het afronden van de laatste werkzaamheden, is het zwembad enkele weken later opgeleverd. De officiële opening vindt plaats op 19 oktober. Dit is de zaterdag voor de herfstvakantie. 
De komende weken gaan we gebruiken om het personeel, samen met mensen van verenigingen, doelgroepzwemmers en recreatieve zwemmers kennis te laten maken met het bad en de faciliteiten. Deze fase helpt ons om tot een soepel draaiend zwembad te komen. Het oude Aquarena blijft tot 14 oktober open, zodat iedereen gewoon zijn les, sport of zwemplezier kan blijven doen. 

Nieuwe Aquarena wedstrijdbad

12 juli | nieuw logo voor nieuw zwembad Aquarena

De bouw van het nieuwe zwembad Aquarena is bijna klaar. Dat vraagt om een nieuw logo. Inmiddels prijkt het nieuwe logo van het nieuwe zwembad Aquarena op Businesspark Meerdijk in Emmen aan de gevel.

nieuw logo Aquarena

15 juni | Open Dag van de bouw goed bezocht

Meer dan 2200 mensen bezochten het nieuwe zwembad Aquarena tijdens de Dag van de Bouw. De bouwplaats staat zelfs in de top 5 van best bezochte bouwplaatsen tijdens de Dag van de Bouw in heel Nederland!

nieuwbouw zwembad Aquarena nieuwbouw zwembad Aquarena 

Update 9 mei | Eerste bad gevuld met water

Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld. 

Naam nieuw zwembad | Aquarena 

Het nieuwe zwembad draagt straks opnieuw de vertrouwde naam Aquarena. Uit onderzoek bleek dat inwoners van Emmen deze naam graag terugzien op het nieuwe zwembad.   

Nieuw Aquarena

Het nieuwe zwembad biedt uitgebreide welnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes. Het nieuwe zwembad krijgt verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem voor (o.a.) zwemlessen, een peuterbad en een wedstrijdbad met acht banen.

Op het gebied van duurzaamheid wordt het nieuwe zwembad een van de zuinigste zwembaden van het land.