Bouw nieuw zwembad Aquarena

In opdracht van de gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw en Wind Design & Build een nieuw zwembad op businesspark Meerdijk in Emmen. Na de zomervakantie 2019 kunnen zwemmers in Emmen terecht in een nieuw zwembad aan de Meerdijk.

15 juni | Open Dag van de bouw goed bezocht

Meer dan 2200 mensen bezochten het nieuwe zwembad Aquarena tijdens de Dag van de Bouw. De bouwplaats staat zelfs in de top 5 van best bezochte bouwplaatsen tijdens de Dag van de Bouw in heel Nederland! Lees verder...

nieuwbouw zwembad Aquarena nieuwbouw zwembad Aquarena 

nieuwbouw zwembad Aquarena nieuwbouw zwembad Aquarena

Update 9 mei | Eerste bad gevuld met water

Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld. Lees verder...

Naam nieuw zwembad | Aquarena 

Het nieuwe zwembad draagt straks opnieuw de vertrouwde naam Aquarena. Uit onderzoek bleek dat inwoners van Emmen deze naam graag terugzien op het nieuwe zwembad.   

Beelden van de bouw

Wilt u de bouw 'live' volgen? Kijk mee via de webcam die op de bouwlocatie hangt.   

Impressies van het nieuwe zwembad

Benieuwd hoe het nieuwe zwembad eruit gaat zien? Hieronder enkele impressies.

Entree zwembad Wedstrijdbad Recreatiebad Doelgroepenbad

Nieuw Aquarena

Het nieuwe zwembad biedt uitgebreide welnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes. Het nieuwe zwembad krijgt verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem voor (o.a.) zwemlessen, een peuterbad en een wedstrijdbad met acht banen.

Op het gebied van duurzaamheid wordt het nieuwe zwembad een van de zuinigste zwembaden van het land.