Bouw nieuw zwembad

In opdracht van de gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw en Wind Design & Build een nieuw zwembad op businesspark Meerdijk in Emmen. Na de zomervakantie 2019 kunnen zwemmers in Emmen terecht in een nieuw zwembad aan de Meerdijk. Het nieuwe zwembad biedt uitgebreide welnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes.

Het nieuwe zwembad krijgt verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem voor (o.a.) zwemlessen, een peuterbad en een wedstrijdbad met acht banen. Op het gebied van duurzaamheid wordt het nieuwe zwembad een van de zuinigste zwembaden van het land.  

Naam nieuw zwembad: Aquarena 

Het nieuwe zwembad draagt straks opnieuw de vertrouwde naam Aquarena. Uit onderzoek bleek dat inwoners van Emmen deze naam graag terugzien op het nieuwe zwembad.

Update 27 februari

Het nieuwe zwembad begint nu echt vorm te krijgen. Deze week is het laatste gedeelte van het recreatiebad gestort. Ook vorderen de werkzaamheden in het wedstrijd- en het doelgroepenbad in rap tempo.

Doelgroepenbad Wedstrijdbad Doelgroepenbad

 

 

Beelden van de bouw

Wilt u de bouw 'live' volgen? Kijk mee via de webcam die op de bouwlocatie hangt.   

Impressies van het nieuwe zwembad

Benieuwd hoe het nieuwe zwembad eruit gaat zien? Hieronder enkele impressies.

Entree zwembad Wedstrijdbad Recreatiebad Doelgroepenbad