Bouw nieuw zwembad Aquarena

In opdracht van de gemeente Emmen bouwt Koenen Bouw en Wind Design & Build een nieuw zwembad op businesspark Meerdijk in Emmen. Na de zomervakantie 2019 kunnen zwemmers in Emmen terecht in een nieuw zwembad aan de Meerdijk.

Update 9 mei | Eerste bad gevuld met water

Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden in het nieuwe Aquarena te vullen. De bouw van het nieuwe Aquarena is nu zover dat het eerste bad gevuld kan worden. Eind deze week stroomt het eerste water in het doelgroepenbad. De komende weken worden ook het 25 meter lange wedstrijdbad en het recreatiebad geleidelijk gevuld. Lees verder...

15 juni | Dag van de bouw

Nieuwsgierig naar het nieuwe Aquarena? Kom alvast een kijkje nemen op zaterdag 15 juni tussen 10.00 en 16.00 uur aan de Meerdijk (Stadionplein 23) in Emmen. Lees verder...

Naam nieuw zwembad | Aquarena 

Het nieuwe zwembad draagt straks opnieuw de vertrouwde naam Aquarena. Uit onderzoek bleek dat inwoners van Emmen deze naam graag terugzien op het nieuwe zwembad.

Update 16 april | Het nieuwe zwembad begint nu echt vorm te krijgen. 

  nieuwbouw zwembad Aquarena nieuwbouw zwembad Aquarena nieuwbouw zwembad Aquarena

Beelden van de bouw

Wilt u de bouw 'live' volgen? Kijk mee via de webcam die op de bouwlocatie hangt.   

Impressies van het nieuwe zwembad

Benieuwd hoe het nieuwe zwembad eruit gaat zien? Hieronder enkele impressies.

Entree zwembad Wedstrijdbad Recreatiebad Doelgroepenbad

Nieuw Aquarena

Het nieuwe zwembad biedt uitgebreide welnessmogelijkheden, een zes meter hoge klimwand, meerdere glijbanen met snelheidsmeters en innovatieve speelvoorzieningen voor de kleintjes. Het nieuwe zwembad krijgt verschillende baden: een recreatiebad, een doelgroepenbad met verstelbare bodem voor (o.a.) zwemlessen, een peuterbad en een wedstrijdbad met acht banen.

Op het gebied van duurzaamheid wordt het nieuwe zwembad een van de zuinigste zwembaden van het land.