Week van het Geld

Door de maatregelen rondom het Corona-virus gaan de activiteiten voor de Week van het Geld niet door. Wijzer in Geldzaken, de organisator van de Week van het Geld bepaalt op een later moment wanneer de 10e Week van het Geld alsnog gaat plaatsvinden. Gastlessen die niet doorgaan kunnen in een later stadium opnieuw ingepland worden in overleg met de betreffende scholen. 

In de Week van het Geld van 23 tot en met 27 maart 2020 viert de “Week van het Geld’ haar 10e verjaardag. Het thema van dit jaar is: Goed omgaan met geld is goud waard!’.

Wat is de week van het geld

Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Om scholen en ouders te helpen het financiële onderwijs van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke “Week van het Geld’. In deze week geven medewerkers van verschillende organisaties gastlessen en workshops en zijn er andere activiteiten en/of kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.

Emmens aanbod

Als gemeente Emmen vinden wij financieel onderwijs erg belangrijk. Hiermee voorkom je financiële problemen op latere leeftijd. Daarom hebben vanaf 2019, acht Emmense partijen (maatschappelijk en commercieel) voor Emmen een aanbod gemaakt. Hieronder vindt u het aanbod voor het basisonderwijs en het aanbod voor het voortgezet onderwijs.

Onze ambitie is om alle leerlingen uit de gemeente Emmen in gesprek te laten gaan over geld, niet alleen in deze week maar door het hele jaar heen. Daarvoor verzorgt Stichting Knip voor ons het hele jaar geldlessen op basisscholen, voortgezet onderwijs, MBO en HBO.

Voor het aanmelden voor een geldles kunt u contact opnemen met Hilda Timmer van Stichting Knip op telefoonnummer 06-22411706.  Meer informatie over Stichting Knip en de geldlessen leest u op de website van Stichting Knip.

Aanbod basisschool tijdens Week van het Geld 2020

  • Gratis lesmateriaal
  • Gastles in de klas door één van onze partners
  • Interactief spel in de klas. 

Belangstelling? Meld uw school dan aan via de aanmeldpagina

Aanbod voortgezet onderwijs Week van het Geld 2020

Bezoek aan interactieve voorstelling 'Wat is je geld Waard?' op 26 maart in het Atlas Theater.

Interactieve voorstelling 'Wat is je geld Waard?'

Datum 26 maart 2020
Locatie Atlas Theater, Rabobankzaal
Inloop (jassen ophangen en plekje zoeken) 09.00 uur
Start voorstelling 09.30 uur
Einde voorstelling 11.00 uur

Tijdens deze interactieve voorstelling willen we de leerlingen laten ontdekken wat de echte waarde van geld is. Dit gaan we doen door leerlingen te inspireren met de verhalen van twee ervaringsdeskundigen (Peter van Dijk en Gert Jan Lennips).  Zij vertellen wat geld in hun leven heeft betekend en hoe zij hiermee om zijn gegaan. Leerlingen kunnen tijdens dit programma vragen stellen aan de sprekers. Dit na voorbeeld van collegetour op tv.

Hulp en contact Week van het Geld

Heeft u vragen over ons aanbod of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op:

Telefoon: 14 0591
E-mail: weekvanhetgeld@emmen.nl

Samenwerking

De deelnemende partners zijn: ABN AMRO, Rabobank, Stichting Knip, Sedna, Veen en Veste bewind en budget en Confidio.

 

Week van het geld