Ouderen en het Griendtsveenpark

Het GriendtsveenparkHet Griendtsveenpark is eind 2020 gestart met een samenwerkingsverband met de stichting Zorggroep Tangenborgh. Deze groep is gespecialiseerd in het aanbieden van zorg en gericht op wonen, zorg en welzijn.

Deze samenwerking bestaat uit een tweedaagse dagbesteding voor ouderen uit de omgeving van het park die nog thuis wonen.

Deze ouderen worden onder begeleiding van zorgpersoneel en vrijwilligers bezig gehouden zodat de mantelzorgers deze dagen ontlast worden, het mes snijd aan twee kanten. Denk hierbij aan een spelletje spelen onder het genot van een kopje koffie of thee, gewoon een praatje, het gezamenlijk bereiden van een lunch, ontspanning zoeken in het park en om via de wandelpaden te genieten van de vele dieren, de rust en de natuur.

Om dit alles mogelijk te maken werken er om toerbeurten ongeveer 40 vrijwilligers die het park op en top onderhouden en de zorg van de dieren op zich nemen. Tevens wordt er van alles verbouwd of vernieuwd en hiervoor kunnen wij de financiële steun hard gebruiken.

Waarom het park deze waarderingsprijs verdiend mag u nu duidelijk zijn denk ik maar hieronder toch nog een aantal aanvullende motivaties:

  • publiekelijk belang, buurt en omgeving
  • laagdrempelig, gratis entree
  • verharde paden, rolstoelvriendelijk
  • educatief voor de kinderen, omgang met dieren
  • begeleiden van stagiaires en werkzoekende

Nieuwsgierig wat het park nog meer te bieden heeft? Bezoek dan eens onze site www.griendtsveenpark.nl