Landschap met water en bomen

Voormalige Ambachtsschool geopend als opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

13 september 2023
Algemeen nieuws

Woensdag 13 september is de tijdelijke extra opvanglocatie in de voormalige Ambachtsschool aan de Weerdingerstraat in Emmen geopend voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op deze locatie kunnen ongeveer 100 mensen terecht. Met de nieuwe opvanglocatie levert gemeente Emmen een bijdrage aan extra plekken die nodig zijn in Drenthe.

Voormalige schoolgebouw verbouwd

De afgelopen tijd is een deel van het voormalige schoolgebouw verbouwd. Het tweede deel van de verbouwing is inmiddels ook gestart. Naar verwachting kan de locatie later dit jaar onderdak bieden aan 360 vluchtelingen uit Oekraïne.

Pand staat te koop

Gemeente Emmen is eigenaar van het pand. Er loopt op dit moment een verkoopprocedure. De levering van het pand aan de nieuwe eigenaar staat gepland om 31 december 2024. Mocht opvang langer nodig zijn, dan kan dit met een jaar worden uitgesteld.

Opvangplekken blijven nodig

Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Emmen opgevangen in het voormalige Fletcher hotel aan de Van Schaikweg, een voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk en vakantiepark Parc Sandur. En vanaf 13 september dus ook in het voormalige schoolgebouw aan de Weerdingerstraat. Wethouder Raymond Wanders: "In maart vorig jaar openden we de eerste opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. Zolang de oorlog voortduurt en opvang nodig is, blijven we deze mensen een veilige plek bieden in onze gemeente."

 

 

 

Chat met een medewerker