Landschap met water en bomen

Volop ruimte voor kunst en cultuur in oude Biochron

09 december 2022
Algemeen nieuws

Op vrijdag 9 december gaven wethouders Jisse Otter (Rensenpark) en Dewy Leal (Cultuur) het startsein voor de verbouw van het oude Biochron. Dit deden ze samen met de bouwers Koenen Bouw en Harwig Installatietechniek uit Emmen. Het Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK Emmen) krijgt een nieuwe plek in het voormalig Biochron in het Rensenpark in Emmen.

Exposities waar de haaien zwommen 

Veel mensen kennen nog de ondergrondse ruimtes in de voormalige dierentuin. Het haaienbassin met de vuistdikke glaswand wordt een bijzondere plek voor exposities. De tweede helft van het gebouw wordt later opnieuw ingericht voor andere bezigheden. Het ontwerp is gemaakt door de gemeente in samenwerking met AAS Groningen, Installatie Adviesbureau 1232 en constructeur Goudstikker De Vries uit Emmen.

Rensenpark wordt opgeknapt 

Tegelijk met deze verbouwing wordt buiten ook de toegang van het Rensenpark opgeknapt. Dit wordt weer een aantrekkelijk gebied met veel groen en water. Wethouder Jisse Otter: “Het wordt weer een park met volop ruimte voor kunst en cultuur waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ook nieuwe ideeën zijn welkom.”

CBK weer onder één dak

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Emmen verwacht eind 2023 te verhuizen. Het CBK had ook al een expositieruimte in het Rensenpark. Na de verbouwing komen alle tentoonstellingsactiviteiten van het CBK weer onder één dak.