Landschap met water en bomen

Vervoersverbod pluimveebedrijven

27 september 2022
Algemeen nieuws

In Nieuw-Weerdinge is er bij een pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Om verspreiding van het virus te voorkomen, wordt het bedrijf geruimd. Ook bij twee Duitse bedrijven net over de grens in Twist en Laar is vogelgriep vastgesteld.

Drie kilometer rondom het besmette bedrijf in Nieuw-Weerdinge liggen zes andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden bemonsterd en onderzocht op vogelgriep. In de 10 kilometerzone rondom dit bedrijf liggen nog 24 andere pluimveebedrijven. Voor deze zone geldt het vervoersverbod. Zie voor meer informatie Rijksoverheid.

Vervoersverbod 

10 kilometer rond Nieuw-Weerdinge

Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer rond het met vogelgriep besmette bedrijf in Nieuw-Weerdinge. Een vervoersverbod geldt voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte. 

10 kilometer rond Twist

Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer rond de met vogelgriep besmette bedrijven in Twist (DE) en Laar (DE). Een vervoersverbod geldt voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Maar ook op andere dieren en dierlijke producten afkomstig van bedrijven met commercieel gehouden gevogelte.

Op de kaart vindt u een actueel overzicht van locaties en gebieden waar maatregelen gelden.

Wat is vogelgriep?

Vogelgriep is een dierziekte die voor kippen, kalkoenen en eenden gevaarlijk is. De ziekte ontstaat door een virus. Het is zeer besmettelijk onder deze dieren. De overheid neemt strenge maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen