Over het Rensenpark

Aan de Hoofdstraat in Emmen is in 1935 het Noorder Dierenpark begonnen. Na 81 jaar heeft het dierenpark haar deuren gesloten om aan het Raadhuisplein als Wildlands Adventure Zoo Emmen verder te gaan. Op de oude locatie is bijna 11 hectare vrijgekomen. Het park is vernoemd naar Jaap en Aleid Rensen die tussen 1970 en 1995 de leiding hadden en de dierentuin groot hebben gemaakt.  Kijk hier voor het filmpje over de officiële naamsverandering.

Ook nu al veel te beleven!

Op termijn wordt dit gebied omgetoverd tot een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie. Maar ook nu is de oude dierentuin al zeker een bezoek waard. Een aantal ruimtes in het park is tijdelijk verhuurd aan initiatiefnemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Zo blijft het park een fraai gebied waar genoeg te beleven.
In een filmpje ziet u wat er is gebeurd sinds de sleuteloverdracht en hoort u meer over de toekomstplannen.


Openingstijden

Het park is voor iedereen vrij toegankelijk. De openingstijden zijn:

  • Van 1 mei tot 1 oktober dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur
  • Van 1 oktober tot 1 mei dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur

Tip: blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het Rensenpark? Meld u dan aan voor onze digitale nieuwsbrief. En volg ons ook op Instagram.