Afgeronde projecten

De afgelopen tijd is al veel gebeurd in het centrum van Emmen. Deze projecten zijn de afgelopen tijd opgeleverd: 

Wilhelminastraat

De bereikbaarheid en uitstraling is verbeterd.

Boermarkeweg

Er is een derde rijbaan aangelegd.

Noorderplein/Westerstraat

Het plein heeft nu een levendig, stads karakter met een vestiging van onder meer de Mediamarkt en een ondergrondse parkeergarage.

Hondsrugtunnel

We hebben van een deel van de Hondsrugweg een 235 meter lang tunnel gemaakt. Aan de wanden van de tunnel hangt lichtkunst.

Marktplein

De riolering is vervangen en het marktgebied is opnieuw ingericht.

Raadhuisplein

Een centrumplein van 26.000 m2 verbindt het nieuwe dierenpark, theater, marktgebied en ‘Mensenpark’ met elkaar. Er zijn sundecks, een skatebaan, een speeltoestel en waterpartijen.

Boulevard Noord en Zuid

Er zijn twee boulevards aangelegd vanaf P-Noord en P-Zuid met een fiets- en een looproute, gescheiden door groen.

Plan Zuid Esch

Op het terrein van woonzorgcentrum Holdert heeft een deel van de aanleunwoningen plaats gemaakt voor een woontoren. Dit is een project van woningbouwcorporatie Domesta.

Dierenpark

Sinds het voorjaar van 2016 is het nieuwe dierenpark van Emmen geopend: Wildlands Adventure Zoo Emmen.

Locatie Vreding

De locatie Vreding is aangewezen als tijdelijke parkeerplek vanwege de uitbreiding van de parkeergarage Willinkplein. Deze tijdelijke locatie geldt tot uiterlijk 31 december 2018.

Atlas Theater

Op 14 en 15 oktober 2016 is het Atlas Theater geopend. De architectencombinatie Henning Larsen uit Denemarken en Van den Berg groep hebben het Atlas Theater ontworpen. Het Atlas Theater is onderdeel van Wildlands. De ingang van Wildlands en het Atlas Theater liggen in de Wereld van Ontmoeting. Het Atlas Theater is veelzijdig: een algemeen cultureel aanbod, maar ook activiteiten van Wildlands. Het theater heeft twee zalen: een grote zaal/schouwburgzaal met ruim 800 stoelen en een multifunctionele, kleine zaal met 300 zitplaatsen of 1000 staanplaatsen.Voor meer informatie kijkt u op www.atlastheater.nl.