Achtergrond vernieuwing centrum Emmen

Inwoners, ondernemers, klankbordgroepen, erkende overlegpartners, aannemers, timmerlieden, metselaars, hoveniers, (licht)kunstenaars, bezoekers, raadsleden, verkeersregelaars en nog veel meer mensen zijn op de een of andere manier betrokken geweest bij Centrumvernieuwing Emmen. Vanaf 2008 is er ontzettend veel gebeurd in het centrum. En in 2009 was dit ook op straat te zien toen de bouw van parkeergarage Willinkplein begon. Vanaf dat moment zijn er aan één stuk door bouwprojecten geweest in Emmen.

Een paar uitgelicht: De bouw van Wildlands Adventure Zoo Emmen, de bouw van het nieuwe Atlas Theater, de aanleg van het populaire Raadhuisplein en de bijzonder verlichte Hondsrugtunnel. Dat lijkt al veel, maar daaromheen is nog meer gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan de kilometers aan riolering, kabels en leidingen die zijn verlegd. In de volgende  is te zien wat Centrumvernieuwing Emmen allemaal teweeg heeft gebracht.

En nu het einde…

Het is een ingrijpende operatie geweest in het hart van ons mooie centrum. En het is nog niet klaar. Op de locatie Willinkplein-Zuid wordt als alles goed verloopt volgend jaar gebouwd en het oude Dierenpark is volop in ontwikkeling. Bovendien is een stad nooit af. Maar aan het project Centrumvernieuwing Emmen is een einde gekomen.