Landschap met water en bomen

Vepa wint Emmense onderneming van het jaar 2023

10 januari 2024
Algemeen nieuws

Vepa heeft tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst voor ondernemend Emmen de eervolle titel "Emmense onderneming van het jaar 2023" gewonnen. Vepa is een toonaangevende onderneming in Emmen dat zich bezighoudt met duurzaam meubilair. Vepa heeft veel indruk gemaakt door op een vernieuwende manier met duurzaamheid om te gaan. 

Altijd bezig met vernieuwing 

Vepa valt op door altijd bezig te zijn met vernieuwing, goed zorgen voor het milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf is opgericht in 1951 en is sindsdien gegroeid tot een echte voorloper in de meubelindustrie. Ze staan bekend om hun goede kwaliteit en milieuvriendelijke producten. Vepa is niet alleen vooruitstrevend in hergebruik en duurzaamheid, maar ook een koploper in het streven naar een groene toekomst. 

Unaniem 

Wethouder van de gemeente Emmen en jurylid Guido Rink: "Wij feliciteren Vepa van harte met deze welverdiende erkenning. Hun inzet voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen weerspiegelt niet alleen hun toewijding aan top kwaliteit, maar ook van hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap." De jury was het met elkaar eens dat Vepa de titel verdiende. 

Waterstof

Vepa heeft niet alleen een duidelijke impact gehad op de lokale economie door werkgelegenheid te creëren, maar heeft ook laten zien dat duurzaamheid en winstgevendheid hand in hand kunnen gaan. Vepa heeft laatst in de productielocatie in Emmen een elektrolyser geplaatst om groene waterstof te produceren. Hiermee is het bedrijf de eerste in Drenthe die zo'n investering doet. De waterstof wordt gebruikt om de oven van de poedercoatinstallatie te verwarmen, waardoor het gebruik van fossiel aardgas met 30% wordt verminderd.

Trots

Gertjan de Kam, hoofd productontwikkeling bij Vepa, reageerde enthousiast op de bekendmaking: "Dit is een enorme eer voor ons hele team. We zijn trots op wat we hebben bereikt en kijken ernaar uit om onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en innovatie voort te zetten." De andere twee genomineerden waren Harwig en Drents Bakkie.

Chat met een medewerker