Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

build-reside iconUitbouw of aanbouw bouwen

Wilt u een uitbouw bouwen voor bijvoorbeeld een grotere woonkamer, bijkeuken, berging of, garage? Dan heeft u misschien een omgevingsvergunning nodig. Of u eventueel in aanmerking kan komen voor vergunningsvrij bouwen, kan een klantmanager u vertellen aan de balie.

Beschrijving

Een aanbouw of uitbouw is een gebouw direct verbonden aan het hoofdgebouw,  is overdekt en heeft het minimaal 2 muren. Voorbeelden hiervan zijn een serre en een erker.

Voor het bouwen van een uitbouw heeft u vaak een omgevingsvergunning van de gemeente nodig. De gemeente gebruikt landelijke regels om te beoordelen of een aan- en of uitbouw is toegestaan. Doe voor de zekerheid altijd de Vergunningscheck op Rijksoverheid. Soms kunt u bouwen zonder omgevingsvergunning. 

 

Aanvragen

Heeft u bouwplannen waarbij er misschien vergunnningsvrij gebouwd mag worden? Plan een afspraak in met een klantmanager van team Vergunningen. Samen met de klantmanager bekijkt u de mogelijkheden en de eventuele vervolgstappen. Omschrijf in de toelichting van de afspraak, kort maar zo goed mogelijk, uw vraag over uw plan, inclusief de locatie waar uw bouwplan over gaat. Wij bereiden het gesprek dan alvast voor. Soms bellen wij u vooraf om wat extra aanvullende informatie te krijgen. Het gesprek aan de balie is kosteloos en vrijblijvend. 

Meer informatie

Chat met een medewerker