UCI Para-cycling wereldkampioenschappen komt naar Emmen

Rondweg en  centrum beperkt bereikbaar

Tijdens de wereldkampioenschappen zijn het centrum en de Rondweg (N391) beperkt bereikbaar. Hieronder vindt u een overzicht met de tijden.

Woensdag 11 september 16:45 – 21:00 uur

De Vreding is alleen bereikbaar via het parkeerterrein van bioscoop Kinepolis en een speciaal opengestelde weg. Vanaf de Vreding is de Westenesscherstraat afgesloten in beide richtingen tot en met de Hondsrugweg. De Hondsrugweg (westzijde) is afgesloten vanaf de Westenesscherstraat tot en met de kruising Ermerweg. Omleidingen worden aangegeven op gele borden.

Donderdag 12 en vrijdag 13 september 08:30 – 20:00 uur

De Westenesscherstraat is in beide richtingen afgesloten vanaf de Hondsrugweg tot en met de kruising Schapenveenweg. De Hondsrugweg (westzijde) is afgesloten vanaf de Westenesscherstraat tot en met de kruising Ermerweg. Vanaf de Vreding is de Westenesscherstraat afgesloten in beide richtingen tot en met de Hondsrugweg. De Ermerweg is afgesloten vanaf de Hondsrugweg tot en met de kruising ter hoogte van de N34. Omleidingen worden aangegeven op gele borden.

Zaterdag en zondag 14 en 15 september 08:30 tot 20:00 uur

De St. Gerardusstraat is afgesloten vanaf afslag Schansweg tot en met de Rondweg N391. Ullevi en Stadionweg zijn volledig afgesloten. De Rondweg richting Ter Apel is afgesloten vanaf de kruising Meerdijk tot de rotonde bij Emmerschans. Omleidingen worden aangegeven op gele borden.

Parkeren 

Parkeergarages en parkeerterreinen in het centrum zijn bereikbaar. Parkeergarage Westerstraat is toegankelijk via de Hondsrugweg en de Westerstraat. De grote parkeerplaats voor het FC Emmen Stadion is gereserveerd voor teams, aangrenzende parkeerplaats is geopend voor bezoekers. Evenals de parkeerplaats tussen het FC Emmen Stadion en de school Pro Emmen. Op de overige parkeerplaatsen kan niet geparkeerd worden i.v.m. de wereldkampioenschappen.