Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Over de vacature

Openingsdatum
4 juli 2024
Sluitingsdatum
16 augustus 2024
Uren per week
36
Salaris
€ 5561 - € 7325
Vakgebied
Ruimtelijke ordening / Milieu
Opleidingsniveau
HBO
Krijg jij energie van het coachen en laten floreren van de mensen in je team? Wil je daarnaast bijdragen aan de ontwikkeling van één van de vier grootste gemeenten van Noord-Nederland? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou!

Daarom werken bij Emmen!
Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, wendbaarheid en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners.

Het team
Het team Ruimtelijke Ontwikkeling, waar jij leiding aan geeft, is het ruimtelijk adviesbureau van de gemeente Emmen en houdt zich bezig met een breed scala aan uiteenlopende ruimtelijke en stedenbouwkundige vraagstukken, omgevingsadviezen, gebiedsontwikkelingen, procedures en juridische adviezen. Jij bent verantwoordelijk voor het gemeentelijk Omgevingsplan. Het team bestaat uit 35 collega’s: stedenbouwkundigen, planologisch juridisch medewerkers, juristen en ondersteunende medewerkers, verdeeld over twee vakgroepen.

De stedenbouwkundigen adviseren over wenselijke en mogelijke ontwikkelingen voor bestaande en nieuw in te richten gebouwde gebieden, inclusief de openbare ruimteexterne-link-icoon. In het advies en ontwerp is aandacht voor de interactie tussen de stad en het omliggende landschap.
De juridisch planologen hebben een brede kijk op ruimtelijke ontwikkelingen en adviseren over planologisch-juridische mogelijkheden en consequenties voor Emmen en behandelen de procedures. Zij maken, na gedegen onderzoek binnen diverse velden binnen de fysieke leefomgeving, rekening houdend met (politieke) gevoeligheden, goed onderbouwde adviezen. Zij zijn de schakel tussen strategisch en concreet beleid, en worden hierin bijgestaan door de juristen.

Dit is wat je gaat doen
Als Teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling sta jij aan het roer van een dynamisch team binnen de fysieke keten. Met een heldere visie en bewustzijn ben je een inspirerend voorbeeld. Samen met je team vertaal je ontwikkelingen die op de organisatie en op je team afkomen naar het werk. Je stimuleert een goede samenwerking binnen de gehele organisatie, in het bijzonder binnen de fysieke keten.

Jouw rol als teamleider is cruciaal, waarbij je fungeert als bruggenbouwer tussen de twee vakgroepen, de andere teams, het concernmanagementteam en het bestuur. Je vertaalt strategie naar tactisch en operationeel niveau. Vertrouwen, verbinding en vakmanschap zijn de sleutelwoorden in jouw aanpak. Als verbinder creëer je bewustzijn over de teamopgaven, vertaal je beleid naar de praktijk en leg je cruciale verbindingen tussen het team en de gemeentelijke en maatschappelijke organisaties.

Jouw vakmanschap komt tot uiting in het begeleiden van medewerkers, waarbij je groei en ontwikkeling stimuleert en persoonlijk leiderschap aanmoedigt. Je draagt verantwoordelijkheid voor de verdere professionalisering van het team en draagt bij aan een prettige en veilige werkomgeving. Je brengt rust en stabiliteit in en tussen beide vakgroepen. Je schept duidelijkheid in de taakverdeling, verbetert de samenwerking en zorgt voor verbinding. Je communiceert open, transparant en overtuigend over ontwikkelingen in onze dynamische organisatie.

Je vertaalt bestuurlijke en concerndoelen naar teamresultaten en hebt daarnaast de integrale verantwoordelijkheid voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering van je team.

Een uitgewerkte beschrijving van de leiderschapsfilosofie en het profiel van de teamleider van de gemeente Emmen kun je opvragen bij team HRM via het volgende e-mailadres: vooruitindrenthe@emmen.nl

Wat breng je mee?
 • Een relevante HBO opleiding en ervaring als leidinggevende.
 • Ervaring met de vakgebieden Stedenbouw en Planologie.
 • Je bent in staat je team enthousiast te maken voor de missie en visie van de gemeente Emmen.
 • Je bent organisatie- en politiek sensitief en omgevingsbewust; je weet wat er binnen en buiten de gemeente gebeurt.
 • Je kunt goed verbinding maken op intermenselijk niveau en vindt samenwerken belangrijk, zowel binnen als buiten het team.
 • Je bent resultaatgericht, staat stevig in je schoenen en houdt van aanpakken.
 • Je bent goed in plannen en organiseren en je bent in staat om tot een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering te komen.
Wat bieden wij jou
Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden.
We hebben onze arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere:
 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe
 • Salaris tussen de € 5.561,= - € 7325,= bruto p.m. schaal 13 conform Cao Gemeenten
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP
 • Verschillende verlofregelingen
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren
 • Laptop en telefoon in bruikleen
 • Hybride werken
 • Een thuiswerkvergoeding
 • Een goede werk-privébalans
 • Een aantrekkelijke woon-werk omgeving
Wil je meer informatie over deze functie?
Neem dan contact op met Irene van Ommering HR Adviseur. Zij is bereikbaar via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

Heb je interesse?
Zie jij jezelf als teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling? Wij zijn nieuwsgierig naar je reactie! Stuur je motivatie en curriculum vitae vóór 17 augustus. Je kunt je brief richten aan Manny Middendorp, concernmanager gemeente Emmen.

De gesprekken staan gepland op donderdag 22 augustus 2024 en vinden plaats met een selectie- en adviescommissie. Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure. 

In verband met de vakantieperiode staat deze vacature langer dan gebruikelijk open.
Locatie
Emmen
Adres
Vreding 5, 7811AP, Emmen
Stad
Vreding 5, 7811AP, Emmen
Chat met een medewerker