Sterzwemmer Mirthe

Het is niet voor alle kinderen vanzelfsprekend om een zwemdiploma of certificaat te halen. Kinderen met een stoornis zoals ASS, ernstige concentratieproblemen, motorische achterstanden of psychische stoornissen kunnen vaak niet meekomen binnen de reguliere zwemlessen. Het geven van zwemles aan deze kinderen vereist vaak één op één begeleiding. Team Zwembaden van de gemeente Emmen is van mening dat alle kinderen de mogelijkheid moeten krijgen om te leren zwemmen of wel voortbewegen in het water. Om hieraan te kunnen voldoen, is vorig jaar Sterzwemmen geïntroduceerd. Hierdoor kan ieder kind op zijn/haar eigen tempo en niveau leren zwemmen, waarbij het einddoel niet altijd het diploma A is maar het zwemvaardig maken van deze kinderen. Als aan het einde wel het diploma behaald wordt is dat natuurlijk heel fijn!

Vol trots kunnen wij zeggen dat het eerste zwemdiploma A gehaald is!

Het verhaal van Mirthe

Mirthe is ernstig slecht horend, zonder gehoorapparaat hoort ze niets. Het zwemmen vindt ze prachtig maar haar voortgang bij de zwemlessen werd steeds belemmerd doordat ze tijdens de instructie de informatie miste. Ze heeft voor de aanmelding bij de Aquarena al bij drie verschillende zwemscholen zwemlessen gevolgd.

Ervaring van Mirthe's moeder

Hoe ervaart u het contact tussen lesgever en ouder?

Het contact is super, na elke zwemles kregen we een korte update en een duidelijke uitleg. Voor ons als ouders maar vooral ook voor Mirthe onze dochter is dit een hele fijne ervaring.

Hoe heeft uw kind de zwemlessen ervaren?

Mirthe heeft genoten van de zwemlessen, ze snapte eindelijk wat er gevraagd werd en kon de uitleg ook goed volgen doordat er aandacht voor haar was en ze zich op haar gemak voelde. 

Wat zou u gedaan hebben of moeten doen als Sterzwemmen er niet was geweest?

Als Sterzwemmen er niet was geweest, had Mirthe hoogstwaarschijnlijk nooit haar zwemdiploma gehaald. Door haar beperking lukte het gewoon niet, waardoor we telkens weer een verdrietig meisje thuis hadden die zo graag wilde zwemmen, haar diploma wilde laten zien en eindelijk zonder bandjes het water in mocht zoals haar leeftijdsgenootjes. We zijn zo ontzettend blij dat het nu wel gelukt is, en Mirthe is ervan gegroeid. Ze is trots dat ze haar diploma heeft en heel blij dat ze deze lessen heeft mogen volgen.

Waarom heeft u voor Sterzwemmen gekozen?

We hebben hiervoor gekozen, omdat er voor Mirthe geen andere optie meer was. We hadden al zoveel geprobeerd, maar deze manier van lesgeven, 1 op 1, was voor haar geweldig. Na een intake met een duidelijke uitleg is ze vol goede moed aan de slag gegaan. Zonder Sterzwemmen had ze nooit leren zwemmen.

Heeft u nog iets wat u kwijt wilt over Aquarena, Sterzwemmen of iets anders?

We zouden heel graag zien dat het Sterzwemmen doorgaat, want er zijn nog genoeg kindjes die om de één of andere reden niet in een groep kunnen functioneren of waterangst hebben of, zoals Mirthe, moeten leven met een beperking. Het is belangrijk dat alle kinderen leren zwemmen, dus we zijn vol lof over Sterzwemmen. We vertellen het ook aan zoveel mogelijk mensen, omdat het in onze ogen nog lang niet bekend genoeg is. En we weten dat er meer ouders zijn met kinderen die moeite hebben met zwemles om wat voor reden dat ook. De begeleiding door de lesgever was top, Mirthe had direct een goede klik met haar wat ze lang niet met iedereen heeft. We hopen dat er na Mirthe nog veel kinderen hier hun diploma mogen halen. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker