Landschap met water en bomen

Start verkoop voormalige Ambachtsschool

15 februari 2023
Algemeen nieuws

Woensdag 15 februari start de verkoop voor het gebouw van de voormalige Ambachtsschool aan de Stationsstraat. We zoeken een partij die het gebouw en aanliggende stukken grond aan de Weerdingerstraat opnieuw wil ontwikkelen.

Ontwikkeling van het gebouw

Tot een paar jaar geleden maakte het Esdal College gebruik van het gebouw. Het is de bedoeling dat de later aangebouwde bebouwing aan de Weerdingerstraat gesloopt wordt. Het karakteristieke gebouw aan de Stationsstraat moet een nieuwe, toekomstbestendige invulling krijgen. Voor de ontwikkeling van dit gebied heeft de gemeente in 2021 een gebiedsvisie vastgesteld. Hierin staan ontmoeten en ondernemen, beleving en uitstraling centraal. Dat kan bijvoorbeeld met een combinatie van wonen en werken, horeca of onderwijs. Een belangrijke voorwaarde is het weer zichtbaar maken van de oorspronkelijke kwaliteit en het karakter van het gebouw.

Verkoopprocedure

Het vinden van een geschikte partij gebeurt door een openbare verkoopprocedure. Bent u of is uw bedrijf hierin geïnteresseerd, vraag dan alle documenten op die betrekking hebben op de openbare verkoopprocedure. Hierin staan onder andere de eisen die de gemeente stelt en de planning. De minimale biedsom is vastgesteld op 2 miljoen euro. Uw contactpersoon is Tom Pals van SEC groep.

Klik hier om meer informatie op te vragen. 

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen

De voormalige Ambachtsschool wordt tijdelijk ingezet voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit is ten minste tot eind 2024. De gemeente start ondertussen de verkoopprocedure van het gebouw om marktpartijen te selecteren. Als de opvang langer nodig is, is het mogelijk dat deze termijn met een jaar wordt verlengd tot uiterlijk eind 2025. Zo kan de gekozen partij in deze periode de plannen uitwerken. Het gebouw wordt uiterlijk per 31 december 2025 overgedragen aan de nieuwe eigenaar.

Lees meer over de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen.

Chat met een medewerker