Landschap met water en bomen

Start nominatie Lies van Urk prijs

24 januari 2023
Algemeen nieuws

De gemeente Emmen reikt ieder jaar de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uit. De prijs is bedoeld voor personen en initiatieven die zich vrijwillig inzetten voor emancipatie of participatie binnen de gemeente Emmen. U kunt personen en initiatieven nomineren. De prijs bestaat uit een wisseltrofee en een geldbedrag van duizend euro. Het geld is bedoeld om te besteden aan projecten die meehelpen aan de emancipatie en participatie van inwoners van de gemeente Emmen.

Nomineren

Kandidaten voor de nominatie zetten zich vrijwillig in voor de emancipatie of participatie van inwoners en hebben een voorbeeldfunctie. Het nomineren van personen of initiatieven kan via emmen.nl/liesvanurk. Op deze pagina staan ook alle voorwaarden. Het formulier voor de nominatie is ook af te halen bij de balie van het gemeentehuis. De uiterste aanmelddatum is 18 februari 2023.

Beoordeling en uitreiking

De jury van de Lies van Urk prijs bestaat uit de beide dochters van Lies van Urk, de winnaar van het vorige jaar en een lokale, vrouwelijke politicus. Deze jury kiest uit alle aanmeldingen drie genomineerden. Deze presenteren zich tijdens de viering van de internationale vrouwendag op 8 maart 2023 bij hotel Ten Cate. Daarna reikt wethouder Guido Rink de prijs uit aan de winnaar.

Lies van Urk

Lies van Urk was de eerste vrouwelijke wethouder in de gemeente Emmen. Zij was in haar werk en op persoonlijke titel een groot voorvechtster voor emancipatie. Zij overleed plotseling in 1990 tijdens een vergadering in het gemeentehuis. Ter nagedachtenis aan haar is de Lies van Urk prijs ingesteld.