Twee kinderen die een bal overgooien

default iconSportakkoord Emmen Beweegt

“We gaan door!” was een succesvolle bijeenkomst op maandagavond 13 maart 2023. Meer dan 110 mensen waren erbij. Verschillende partners vertelden wat het Sportakkoord voor hen mogelijk heeft gemaakt. Door het Sportakkoord Emmen Beweegt vinden organisaties elkaar sneller en kunnen zij meer mensen in beweging krijgen en houden. Voor dit jaar is er nog geld beschikbaar.   

Succesvolle avond

Tijdens de avond waren er zes inspirerende en informatieve onderwerpen:

  • De basis, hoe begin ik?
  • Sportservice lijst
  • Budgetten en Voorwaarden
  • Positief Opgroeien Drenthe (POD)
  • Vrijwilligers
  • Van dilemma’s en dromen naar doen!

Kerngroep van het Sportakkoord en de Buurtsportcoaches zorgden voor de invulling van de onderwerpen. Voetbalvereniging Titan uit Nieuw-Weerdinge en de jongerenwerkster van Dorpenzorg organiseerden de POD.

Geld beschikbaar

Dit jaar kunt u een plan inleveren en geld aanvragen. Tijdens de avond vertelden we dat er €230.000,- beschikbaar is. Dit bedrag is zelfs alweer verhoogd waardoor er bijna €300.000,- beschikbaar is.

Ideeën

Tot nu toe zijn er meer dan 28 ideeën goedgekeurd. Deze verschillen van volleybaltoernooien, ondersteuning bij springconcours, schooltennis ondersteuning, De loopwedstrijd Muur van Emmen, Beleef de watersport, Regionaal Training centrum Volleybal Emmen, sport en beweegmaterialen voor basisscholen. Op dit moment zijn er negen aanvragen die we gaan beoordelen. Ook hebben we verenigingen geholpen door trainersopleidingen te betalen uit de sportservice lijst. En zwembaden ondersteund door de opleidingen voor toezichthouders te betalen. De buurtsportcoaches hebben “handgeld” vanuit het Sportakkoord en hebben hiermee mensen geholpen aan zwemabonnementen, kleding, extra mogelijkheden voor sportdagen en activiteiten.

De website

Op de website www.sportakkoordemmenbeweegt.nl houden we in het tabblad Nieuws+ alle updates bij van partners met leuke verslagen en foto’s. Ook hebben we daar aandacht voor Beleef de watersport op geplaatst.

Beachflags

Voor partners binnen het Sportakkoord Emmen Beweegt hebben wij een 4-tal Beachflags die zij kunnen lenen voor extra aankleding. Daarmee kunnen zij laten zien dat zij partner zijn binnen het Sportakkoord en geeft dat weer extra promotie en zichtbaarheid aan het bestaan van het Sportakkoord Emmen Beweegt. Je kunt deze vlaggen vanaf 6 juni al tegenkomen bij de Volleybal RTC in Emmen.

Aanvoerders

Aanvoerder Erik Eillering heeft ons verlaten om meer tijd en aandacht te kunnen geven aan het groeiende Basseball5. Wij wensen hem veel succes. We waren op zoek naar nieuwe aanvoerders. Inmiddels heeft Anoek Meijer ons team versterkt en hebben we nog iemand die meeloopt om te kijken of het aanvoerderschap ook iets voor haar is. Wij hopen natuurlijk van wel. 

Heb je een plan of idee?

Wij ontvangen graag vernieuwende ideeën. Een plan indienen kan op de website  Daar vindt u ook  de voorwaarden. Je mag ook altijd contact opnemen met de projectleider om je idee te bespreken. En om te kijken of het Sportakkoord iets voor jou/jullie kan betekenen.

Contactpersoon

De projectleider is Monique Bruins. U kunt haar bereiken door te mailen naar sportakkoord@emmen.nl of bellen naar 06 – 52 49 00 47.

Chat met een medewerker