Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Regeling voor schoolgaande kinderen

Via de participatieregeling voor schoolgaande kinderen krijgt u een bedrag voor uw kinderen om aan allerlei activiteiten mee te kunnen doen. Het budget dat u krijgt, moet u besteden in de Doe Mee Webshop.

Beschrijving

Ouders van kinderen van 4 tot 18 jaar met een minimuminkomen, kunnen een budget krijgen voor allerlei activiteiten. Voor kinderen is het belangrijk dat zij kunnen sporten, op muziekles kunnen en mee kunnen gaan op schoolreis. In gezinnen met een laag inkomen kan dit niet altijd. Daarom heeft de gemeente Emmen deze regeling ingevoerd. Dit budget moet worden besteed in de Doe Mee Webshop.

  • Voor kinderen die basisonderwijs volgen is de tegemoetkoming € 275,-.
  • Jongeren die naar het voortgezet onderwijs gaan krijgen een bijdrage van € 400,- per jaar. 

Regelingen voor minima

Naast de energietoeslag kent de gemeente Emmen een groot aantal regelingen voor mensen met een minimum inkomen. Meer informatie hierover vindt u op de webpagina met diverse minimaregelingen.  

Aanvragen

U vraagt dit digitaal aan door naar de website Bereken uw Recht te gaan. Via deze website vult u stap voor stap vragen in. Na het beantwoorden van deze vragen krijgt u een overzicht te zien waarop u recht heeft. Met DigiD kunt u direct uw aanvraag indienen. U kunt de regeling aanvragen vanaf 1 januari tot 30 november.  

Voorwaarden

Voorwaarden participatieregeling

U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente Emmen.

  • U heeft minimaal één jaar een inkomen van maximaal 110% van de bijstandsnorm. 
  • U heeft uw aanvraag uiterlijk 30 november ingediend bij de gemeente via de participatie webshop.

Het geldbedrag moet u besteden in de Doe Mee webshop

Meer informatie