Projectleider civiel

Over de vacature

Openingsdatum
26 januari 2024
Sluitingsdatum
27 februari 2024
Uren per week
36
Salaris
€ 5997
Salarisschaal
11
Vakgebied
Management en bestuursondersteuning, Ruimtelijke ordening/milieu
Opleidingsniveau
HBO

Projectleider civiel bij de Gemeente Emmen

 

Als grootste stad van Drenthe met het grootste bedrijventerrein van Noord-Nederland ontvangt Emmen dagelijks vele bezoekers. En met Wildlands Adventure Zoo hebben we een (inter)nationale topattractie midden in het centrum van de stad.

Team Projecten Openbare Ruimte levert een belangrijke bijdrage aan alle ontwikkelingen in de openbare ruimte. Zo werkt het team aan grootschalige ruimtelijke plannen tot reconstructies in het kader van beheer en onderhoud. We spelen in op de klimaatveranderingen door overtollig hemelwater een plaats te geven en we stimuleren het gebruik van duurzame manieren van vervoer. Ook zijn er projecten die gaan over het bereikbaar houden van stad en buitengebied.

Projecten met een mix van civieltechnische en cultuurtechnische vraagstukken. Veelzijdigheid troef dus. Hier werken wij met veel mensen aan. En samen met onze Erkende Overleg Partners, de wijk- en dorpsraden, geven we invulling aan hun wensen en behoeften in de openbare ruimte.

 

Wij zijn op zoek naar een ervaren of beginnend projectleider die toe is aan een nieuwe uitdaging! Ben jij een gedreven professional met uitstekende organisatorische vaardigheden en een passie voor het leiden van projecten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Daarom werken bij Emmen!
Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, continue ontwikkeling en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners.

 

Dit is wat je gaat doen:

 • Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van projecten in de openbare ruimte: projecten met een mix van civiel en groen, van initiatief tot en met overdracht naar beheer.
 • Je werkt integraal en weet het maximale uit jouw projectteams te halen met oog voor ieders rol en kwaliteiten vanuit zijn/haar vakdiscipline.
 • Je houdt de projectdoelen scherp in het oog en bent in staat om compromissen te sluiten en beslissingen te nemen.
 • Je rapporteert naar je opdrachtgever en daarnaast ben je ook het gezicht naar buiten. Je zorgt samen met je projectteam voor draagvlak bij interne stakeholders, bewoners, bedrijven en belangenorganisaties.

 

Wat bieden wij jou
Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden.

 

Natuurlijk hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere:

 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe
 • Salaris tussen de € 4.211-5.997 bruto p.m. schaal 11 conform Cao Gemeenten
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP
 • Verschillende verlofregelingen
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren
 • Laptop en telefoon in bruikleen
 • Hybride werken met thuiswerkvergoeding
 • Een goede werk-privébalans
 • Een aantrekkelijke woon-werk omgeving

 

Het team POR

Binnen team POR (Projecten Openbare Ruimte) werken ontwerpers, werkvoorbereiders, adviseurs, directievoerders en projectleiders via opdrachten op projectmatige wijze nauw samen in projectteams aan de voorbereiding en realisatie van projecten in de openbare ruimte. Van grootschalige reconstructies of ruimtelijke plannen tot reconstructies in het kader van beheer en onderhoud.

Projecten met een mix van civieltechnische en cultuurtechnische vraagstukken. Dit doen we projectmatig en steeds duurzamer. Projectleiders sturen hierbij het proces en de projectteams aan (van initiatief tot overdracht naar beheer). Daarnaast adviseert het team over de ontwikkeling, het gebruik en de instandhouding van de openbare ruimte in brede zin. Bereikbaarheid, klimaatveranderingen, verduurzaming en verkeersveiligheid zijn opgaves die momenteel centraal staan. Om je een indruk te geven van waar team POR zoal aan werkt, vind je onder deze link een impressie van een aantal recente projecten.

 

Wat breng je mee?

 • Hbo werk- en denkniveau, aangetoond met een gerichte hbo-opleiding. Bij voorkeur Civiele techniek.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Ervaring uit het bedrijfsleven en nieuwe inzichten meebrengen die we kunnen gebruiken bij het klimaatadaptief inrichten van de openbare ruimte is een pré.
 • Je weet van aanpakken, kunt vraaggericht werken, creëert kansen en je laat je niet uit het veld laat slaan bij tegenslagen.
 • Je weet met verantwoording om te gaan bij miljoenenprojecten maar je haalt de neus niet op voor kleinere initiatieven.
 • Je hebt verstand van verschillende contracten, zoals RAW bestekken, geïntegreerde contracten en bouwteamovereenkomsten.
 • Je bent enthousiast, proactief, communicatief sterk, toegankelijk en accuraat.

 

Wil je meer informatie over deze functie?
Neem dan contact op met Vincent Fennis (teamleider) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591.

 

Heb je interesse?
Zie jij jezelf als projectleider? Reageer dan direct! Stuur je brief en curriculum vitae vóór 28 februari a.s. Je kunt je brief richten Vincent Fennis.

 

De sollicitatiegesprekken staan gepland op woensdag 13 maart.

 

Chat met een medewerker