Werkzaamheden

Kaart Oude Centrum met de verschillend bouwfasenHet project is opgedeeld in fasen zodat er niet overal tegelijk werkzaamheden zijn. De verschillende fasen zijn:

  1. Fase 1 begint in de Noorderstraat.
  2. Fase 2 is aan de zuidkant van de Hoofdstraat.
  3. Fase 3 is in de Derksstraat.
  4. Fase 4 is in de Minister Kanstraat.
  5. De laatste fase (fase 5) is in de rest van de Hoofdstraat.

U ziet de fasen ook op de kaart hiernaast (klik om te vergroten). Avitec start, achter de nutsbedrijven aan, met het uitvoeren van hun werkzaamheden.

Bomen

In januari 2021 zijn we gestart met het kappen van een aantal bomen. De conditie van deze bomen was niet heel goed en werd alleen maar slechter doordat we aan het riool moeten werken. Onderzoek wijst uit dat deze bomen nauwelijks een overlevingskans hebben bij een dergelijk rioleringsproject. Daarom hebben we ervoor gekozen om de 22 bomen in het project te kappen. Hier komen 35 nieuwe bomen voor terug. Daarnaast zorgen we straks ook voor meer vergroening in de straten. Dus meer bloembakken, groen aan sommige gevels, meer planten en struiken.

Impressie van groen

Kabels en leidingen

De nutsbedrijven verleggen kabels en leidingen om de aanleg van o.a. de riolering mogelijk te maken. Tijdens en na deze werkzaamheden blijft natuurlijk alles functioneren.

We blijven bereikbaar!

De gemeente Emmen en Avitec doen er alles aan dat alle woningen/winkels/bedrijven bereikbaar blijven! Riolering vervangen betekent dat we de grond in moeten (op sommige plekken heel diep). In een project als dit kunnen we dan ook niet voorkomen dat u hier last van heeft. Met geduld en begrip van ons allemaal werken we naar een uitnodigend eindresultaat voor iedereen!