Stemmen in een andere gemeente voor verkiezingen provinciale staten en waterschappen

U mag ook stemmen in een andere gemeente. Dan heeft u een kiezerspas nodig. Voor de verkiezingen voor de provinciale staten mag u stemmen in een andere gemeente binnen dezelfde provincie. Voor de waterschapsverkiezingen mag u stemmen in een andere gemeente binnen hetzelfde waterschap.

Let op: Persoonlijk aanvragen kan tot uiterlijk 19 maart tot 12.00 uur. Schriftelijk aanvragen kan niet meer.

Beide verkiezingen vinden op dezelfde dag plaats. Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan kiest u een gemeente die binnen dezelfde provincie én binnen hetzelfde waterschap ligt als de gemeente waar u staat ingeschreven. Op www.waterschappen.nl ziet u in welk waterschap u woont en welke plaatsen daaronder vallen.

Aanvraag

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 4 februari 2019 als kiezer staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas aan:

• u gaat langs bij de gemeente

• u heeft nodig:

o uw stempas (als u die al heeft ontvangen)

o uw identiteitsbewijs

Schriftelijk aanvragen kan tot uiterlijk 5 dagen vóór de verkiezingen. De aanvraag moet uiterlijk 15 maart 2019 zijn ontvangen door de gemeente. Persoonlijk aanvragen kan tot uiterlijk 19 maart tot 12.00 uur.

U kunt een kiezerspas voor de verkiezingen voor de provinciale staten of waterschappen aanvragen als:

• u mag stemmen voor de verkiezingen voor provinciale staten of waterschappen;

• u een identiteitsbewijs heeft;

• uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is.

Heeft u geen identiteitsbewijs of is deze meer dan 5 jaar verlopen? Vraag dan een schriftelijke volmacht aan bij de gemeente. Dan kan iemand anders voor u stemmen.