Stemmen in een andere gemeente

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement mag u ook in een andere gemeente in Nederland stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

Aanvraag

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 9 april 2019 als kiezer staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas aan:

• De digitale aanvraag moet uiterlijk 20 mei door de gemeente zijn ontvangen. U ontvangt dan de kiezerspas per post.
  • u gaat persoonlijk langs bij de gemeente tussen 08.30 - 16.30 uur. Dit kan tot uiterlijk 22 mei 12:00 uur en alleen op het gemeentehuis in Emmen (Raadhuisplein).
  • u heeft nodig:
    • uw stempas (als u die al heeft ontvangen per post)
    • uw identiteitsbewijs

Woont u in het buitenland, maar bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland en wilt u stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan bij de gemeente Den Haag. Daarmee kunt u stemmen bij elk stembureau in Nederland. Dit kon worden aangevraagd tot 11 april.

Uw schriftelijke aanvraag moet uiterlijk 20 mei door de gemeente zijn ontvangen.

Persoonlijk aanvragen kan tot 22 mei 12.00 uur aan de balie op het gemeentehuis Emmen.

Als u in het buitenland woont en in Nederland wilt stemmen, kunt u dit schriftelijk aanvragen bij de gemeente Den Haag tot uiterlijk 11 april 2019.

U kunt een kiezerspas voor de verkiezingen voor het Europees Parlement aanvragen als:

• u mag stemmen voor de verkiezingen voor het Europees Parlement
  • u een identiteitsbewijs heeft
  • uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is

Heeft u geen identiteitsbewijs of is deze meer dan 5 jaar verlopen? Vraag dan een schriftelijke volmacht aan bij de gemeente. Dan kan iemand anders voor u stemmen.