Op afspraak bij de gemeente Emmen

Komt u bij de gemeente Emmen, dan heeft u meestal een afspraak nodig. Een afspraak maakt u voor Burgerzaken, Belastingen, Vergunningen, Schulddienstverlening. Met een afspraak wordt u op de afgesproken afspraaktijd geholpen. Meestal hoeft u niet meer te wachten.

Corona maatregelen

Komt u op bezoek bij de gemeente Emmen, houdt u dan rekening met de volgende regels:

• Bent u verkouden of heeft u keelpijn of koorts, neem dan telefonisch contact met ons op.
  • Kom alleen met de mensen die nodig zijn voor de afspraak.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar en onze medewerkers.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  • Betaal zoveel mogelijk met pin.
  • Leg formulieren, foto’s of identiteitsbewijzen op de balie, zodat u elkaar niet aanraakt.

Een afspraak voor een paspoort of identiteitskaart kunt u voorlopig alleen telefonisch maken vanwege de huidige coronamaatregelen. Met de huidige coronamaatregelen moet er ook een afspraak worden gemaakt voor het ophalen van paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen. Dit kon voorheen zonder afspraak. De afhaalafspraak wordt voor u gemaakt tijdens het aanvragen van het document. Houdt u er rekening mee dat u uiterlijk binnen 3 maanden uw nieuwe document afhaalt. Na die tijd wordt het document vernietigd.

Neem wel het afhaalbewijs mee dat u kreeg bij de aanvraag van uw document.

Afspraak verzetten?

Kunt u niet komen op uw afspraak, bent u verhinderd? Bel (telefoonnummer 14-0591) om uw afspraak te annuleren en te verzetten naar een ander tijdstip.

Slechter ter been?

Bent u wat slechter ter been, zit u in een rolstoel of wordt u graag geholpen aan een lage balie waar u kunt zitten? Maakt u dan telefonisch een afspraak. Wij plannen uw afspraak dan in bij een balie waar u kunt zitten.

Heeft u moeite met lopen en is het gemeentehuis voor u te ver om te lopen? Als u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) heeft, dan mag u op het plein van het gemeentehuis (Raadhuisplein) parkeren. Hier heeft u ook een parkeerschijf nodig. Het plein van het gemeentehuis is te bereiken via de nieuwe weg die uitkomt op het Raadhuisplein tussen het gemeentehuis en het Atlas Theater. Dit is de (Verlengde) Vreding. Gebruik de intercom-knop bij de praatpaal. U geeft aan dat u bezoeker bent van het gemeentehuis en dat u een GPK heeft. Ook kunt u met uw gehandicaptenparkeerkaart parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen op de Markt (Bikbar / ING-bank). Rijdt u niet zelf? Met een WMO taxi kunt u bijna voor de deur worden afgezet en daar ook weer opgehaald worden. Deze WMO-taxi kan namelijk achterlangs (via Vreding) de ingang bereiken zodat u niet ver hoeft te lopen.

De gemeente komt naar u toe

Soms kan een medewerker van de gemeente naar u toekomen, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart. Wilt u gebruik maken van zo'n huisbezoek? Maak dan telefonisch een afspraak waarbij u dit aangeeft.