Melding doorgeven over de Japanse duizendknoop

Komt u de plant 'Japanse duizendknoop' in de openbare ruimte tegen? Stuur ons een melding en kies voor de categorie Openbaar Groen -> Onkruidbestrijding.

De Japanse duizendknoop is een sterk woekerende en snel groeiende plant die erg groot kan worden en voor behoorlijke ellende kan zorgen. Ook Emmen kampt met dit rampzalige onkruid. Met zijn wortels kan hij flinke schade aan wegen, woningen en andere bouwwerken veroorzaken.

Wat moet ik doen met deze plant in mijn tuin?

Heeft u een Japanse duizendknoop in uw eigen tuin? Maai of knip de plant tot op de grond af. Herhaal dit elke week. Zo raakt de plant uitgeput en komt deze na verloop van tijd niet meer terug. Blijf volhouden want de Japanse duizendknoop is erg hardnekkig.

Gooi het groenafval niet op de composthoop of in de groene container of in de openbare ruimte, maar doe het in de grijze container. Ieder klein scheutje van de plant kan namelijk ergens anders weer tot een nieuw plantje uitgroeien. Zo voorkom je zo verdere verspreiding van de plant.

Dit doet de gemeente tegen de Japanse duizendknoop

Voor het derde jaar zijn we op een aantal bekende locaties in de gemeente Emmen bezig met het bestrijden van de Japanse duizendknoop. Dit blijven we ook dit jaar doen.

Komt u Japanse duizendknoop in de openbare ruimte tegen? Stuur ons een melding en kies voor de categorie Openbaar Groen -> Onkruidbestrijding.