Plattegrond Rensenpark

Op deze afbeelding zijn alle plekken van het Rensenpark te zien.

 

1. Restaurant De Drommedaar

Restaurant De Drommedaar is gevestigd in een monumentaal pand naast de ingang van het Rensenpark.

2. Atelier Hofsmeden

Atelier Hofsmeden is de edelsmederij van Aafke Hof in de voormalige souvenirwinkel. Er is een winkelgedeelte met werk van Aafke en sieraden van andere edelsmeden. In het open atelier kun je zien hoe ze het goud en zilver tot mooie producten (sieraden en zilverwerk) verwerkt.

3. ZOOkeeper

Maakplaats voor kunst.

4. CBK Rensenpark

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen (CBK) is dé professionele aanbieder van beeldende kunst en vormgeving voor Emmen en de wijde omtrek in De Fabriek in Noordbarge. CBK Rensenpark zit in het voormalige Afrikahuis. Hier is ruimte voor bijzondere activiteiten, tentoonstellingen en evenementen. Het CBK Emmen staat voor een inspirerend en gevarieerd tentoonstellingsaanbod en is een laagdrempelige culturele organisatie, die met een hoogwaardig aanbod midden in de samenleving staat.

5. 4 Green Support

4 Green Support organiseert activiteiten gericht op het stimuleren van duurzaamheid en innovatie.

6. Museum of Contemporary Tibetan Art

In het voormalige paviljoenrestaurant vind je het Museum of Contemporary Tibetan Art van de Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu. Dit is het enige museum van hedendaagse Tibetaanse kunst in de wereld. 

7. Stichting Cho 50+

Cho 50+ is een senioren activiteiten centrum in het voormalige paviljoenrestaurant in het Rensenpark. De initiatiefnemers Joop Reilman en Jeany Veras willen hier een plek bieden waar iedereen zich thuis voelt. Je bent hier welkom voor bijvoorbeeld een praatje, drankje of een spelletje. Het actuele programma staat op de Facebookpagina van stichting Cho.

8. Stadstheater Emmen

Het Stadstheater biedt plaats voor 60 tot 80 personen en is zeer geschikt voor bijvoorbeeld workshops, presentaties, filmavonden en optredens. De theaterzaal heeft een podium met een uitstekende geluidsinstallatie, regelbare theaterlampen en een groot elektrisch beamerscherm. 

9. Akka's Stadsboerderij

In de voormalige kinderboerderij van de oude dierentuin vind je Akka’s Stadsboerderij. Hier biedt Akka’s Ganzenparadijs een plek aan oude en geredde dieren, bijvoorbeeld uit de bio-industrie of een verwaarlozingssituatie. In het Rensenpark hebben ze een thuis waar ze rustig oud mogen worden. 

10. Rensenhut

11. Aerial 51

De voormalige kas ‘Americasa’ is nu het domein van indoor drone-racebaan Aerial 51. Je kunt bij Aerial 51 langskomen met je drone om jouw kunsten te laten zien. Maar je kunt hier ook een drone huren of gewoon een keertje komen kijken naar een toffe dronerace.

12. Toolbox

Toolbox is een flexwerkplek voor makers. Het is een plek waar je kan maken, samen kan werken, kan leren, innoveren en ondernemen. En als het nodig is, kun je ook gecoacht worden.

13. De Nachtwacht van Emmen

In het voormalig giraffenverblijf wordt een kopie geschilderd van de Nachtwacht van Rembrandt, de Nachtwacht van Emmen.

14. Theehuis Twessers

Theehuis Twessers is een Engels theehuis en opleiding- leerwerkplaats voor jongeren van PRO Emmen.

15. Emmen Escapes

In het Rensenpark zijn maar liefst drie verschillende escaperooms, waarvan een in het voormalige maki-verblijf. Een ‘escape room’ is een kamer waarin je samen met bijvoorbeeld vrienden, collega’s of familie wordt opgesloten. Doel is hier binnen één uur uit te komen door het gebruiken van puzzels, hints en cryptische aanwijzingen die je steeds dichter bij de oplossing of sleutel brengen.

16. Loods13

In het voormalige Aziëhuis geeft Loods13 theaterlessen en maakt voorstellingen die geïnspireerd zijn door de verhalen van jongeren en volwassenen in Drenthe en Groningen.

17. Filmhuis Emmen

Met Film in het Park organiseert Filmhuis Emmen filmvertoningen op verschillende plekken in het Rensenpark.

18. Writers Block - Street Art

In de voormalige olifantenstal zijn door graffiti-artiesten kunstwerken aangebracht.

19. Villa Lindenhof

Met beeldende kunst en workshops van Arte Facta. Brigitta van Hilst is beeldend kunstenaar en workshopdocent. Ze verzorgt creatieve workshops en cursussen waar je leert mozaïeken, schilderen, keramische technieken, sieraden maken van zelf gebrand glas of beelden maken in diverse technieken.

20. Mediahuis ZO34

Lokale omroep.