Betaald parkeren

In het centrum van Emmen kunt u op verschillende plaatsen betaald parkeren. Op de PDFRoutekaart parkeren Wildlands en centrum staan alle parkeerlocaties en geadviseerde rijroutes.

Bezoek aan Wildlands

Bezoekt u Wildlands Adventure Zoo? Dan kunt u parkeren op de parkeerlocaties aangeduid met 'Wildlands':

  • Bezoekers uit noordelijke richting (uit de richting van Groningen) rijden via de N34 en de N381 naar Emmen toe. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocaties 'P-Wildlands, Centrum Noord'. Deze locatie staat op de borden aangegeven. Vanaf deze parkeerlocaties is de looproute naar Wildlands aangegeven.
  • Bezoekers uit de zuidelijke richting (uit de richting van Zwolle) rijden via de N34 en  de N391 naar Emmen toe. De borden geven de route via de Rondweg van Emmen aan. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocaties 'P-Wildlands, Centrum Zuid'.
  • Bezoekers vanuit de oostelijke richting (uit de richting Klazienaveen) rijden via de A37 en vervolgens de N862 naar Emmen toe. De borden geven de route aan. Ook voor hen geldt om te parkeren op de parkeerlocaties 'P-Wildlands, Centrum Zuid 1 & 2'.
  • Beheerder van parkeerlocatie ‘P Wildlands, Centrum Zuid 1’ is niet de gemeente Emmen maar Q-park en heeft andere tarieven.

Bezoek aan het centrum van Emmen

Als u het centrum van Emmen bezoekt, kunt u parkeren op verschillende parkeerterreinen en parkeergarages.

Parkeergarages / Parkeerterreinen Dagen Betaaltijden
P Willinkplein Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
  Donderdag 09.00 – 21.00 uur
  Zondag 09.00 – 18.00 uur
     
P Westerstraat Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
  Donderdag 09.00 – 21.00 uur
  Zondag 09.00 – 18.00 uur
     
P Wildlands-Centrum Noord Maandag - Zondag 24-7
     
P Wildlands Zuid-2 Maandag - Zondag 24-7
     

Voor de bovenste twee parkeergarages / parkeerterreinen betaalt u € 1,75 per uur. Voor de parkeergarages / parkeerterreinen Wildlands betaalt u eerste 30 minuten of een gedeelte hiervan € 1,00 daarna een maxiaal dagtarief van € 10,00

Openings- en sluitingstijden

De parkeergarages Westerstraat en Willinkplein zijn tot 22.00 uur ’s avonds geopend, uitrijden kan 24 uur per dag. U betaalt alleen tijdens de betaaltijden (zie tabel hierboven). Dat betekent bijvoorbeeld dat op maandag in parkeergarage Willinkplein na 18.00 uur geen kosten worden gerekend. U heeft wel u parkeerkaartje nodig om uit te kunnen rijden. Dit kaartje ontvangt u bij binnenkomst bij de slagboom door op de knop te drukken.

U kunt op de parkeerterreinen P-Noord (Frieslandroute), P-Zuid 2 en het Willinkplein (niet in de parkeergarage, maar erboven) 24 uur per dag parkeren. U betaalt alleen tijdens de betaaltijden (zie tabel hierboven). Dat betekent bijvoorbeeld dat op maandag na 18.00 uur geen kosten worden gerekend. U heeft wel altijd uw parkeerkaartje nodig om uit te kunnen rijden. Dit kaartje ontvangt u bij binnenkomst bij de slagboom door op de knop te drukken.

Parkeren op straat (zonder slagboom) 

Naast de parkeergarages en parkeerterreinnen met een slagboom, kunt u ook parkeren langs straten en in parkeervakken, zonder slagboom. Hier moet u vooraf betalen via de parkeerautomaat (contact of pinnen) of met u mobiele telefoon. Meer informatie over betalen met uw mobiele telefoon leest u op https://www.vergelijkmobielparkeren.nl/hoe-werkt-het

Dagen Betaaltijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Zondag 13.00 – 18.00 uur

Voor parkeren langs straten en in parkeervakken, zonder slagboom, betaalt u € 2,- per uur

De maximale parkeertijd is afhankelijk van de locatie en staat op de ticketautomaat aangegeven

Gratis parkeren

Aan de Oostzijde van het centrum van Emmen is een parkeerterrein P Oost waar u gratis kunt parkeren, zie link naar routekaart hierboven.

Bij extreme drukte: parkeren bij het stadion en dan met de bus

Soms is het extreem druk in het centrum van Emmen. Als de digitale verkeersborden dit aangeven, kunt u uw auto parkeren bij het stadion de Meerdijk. Op de borden staat aangegeven hoe u hier naar toe kan rijden. Het parkeren is hier gratis. Vanaf het sportpark kunt u met de bus naar Wildlands en het centrum van Emmen. Voor het vervoer van en naar Wildlands betaalt u per gezin € 6,- voor een retourtje.

Wegslepen

Als u niet goed geparkeerd staat kan uw auto worden weggesleept. Voor het wegslepen van een auto zijn regels vastgesteld.

Parkeervergunning

Woont of werkt u in of rondom het centrum van Emmen? Of heeft u een (lichamelijke) beperking waardoor u een parkeerplaats dicht bij uw huis of werk nodig heeft? Dan kunt u recht hebben op een parkeervergunning, bijvoorbeeld: