Betaald parkeren

In het centrum van Emmen kunt u op verschillende plaatsen betaald parkeren. Op onderstaande kaart staan alle parkeerlocaties en geadviseerde rijroutes:

Bezoek aan Wildlands

Bezoekt u Wildlands Adventure Zoo? Dan kunt u parkeren op de parkeerlocaties aangeduid met “Wildlands”:

  • Bezoekers uit noordelijke richting (uit de richting van Groningen) rijden via de N34 en de N381 naar Emmen toe. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocaties “P-Wildlands, Centrum Noord”. Deze locatie staat op de borden aangegeven. Vanaf deze parkeerlocaties is de looproute naar Wildlands aangegeven.
  • Bezoekers uit de zuidelijke richting (uit de richting van Zwolle) rijden via de N34 en  de N391 naar Emmen toe. De borden geven de route via de Rondweg van Emmen aan. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocaties “P-Wildlands, Centrum Zuid”.
  • Bezoekers vanuit de oostelijke richting (uit de richting Klazienaveen) rijden via de A37 en vervolgens de N862 naar Emmen toe. De borden geven de route aan. Ook voor hen geldt om te parkeren op de parkeerlocaties “P-Wildlands, Centrum Zuid”.

Bezoek aan het centrum van Emmen

Als u het centrum van Emmen bezoekt, kunt u parkeren in de parkeergarage Westerstraat of parkeergarage Willinkplein. Deze locaties worden op de borden op de Hondsrugweg aangegeven.

Er zijn ook verschillende plaatsen waar u op straat kunt parkeren. U kunt hier op verschillende manieren betalen: Contant, met pin of met uw telefoon. Betaald parkeren op straat geldt op :
• maandag t/m zaterdag van 09.00-18.00. Donderdagavond (koopavond) is de eindtijd 21.00 uur.
• zondag van 13.00-18.00 uur

Aan de Oostzijde van het centrum van Emmen is een parkeerterrein waar u gratis kunt parkeren.

Parkeertarieven

We hebben in Emmen verschillende parkeertarieven. Voor parkeren achter een slagboom betaalt u € 1,70 per 58 minuten. Staat u daar een hele dag dan betaalt u € 10,00. U vindt de parkeerparkeerplaatsen met slagboom op de volgende plekken:

  • P-Noord
  • Parkeergarage Westerstraat
  • Parkeergarage Willinkplein
  • P-Wildlands Ermerweg

U kunt ook aan de straat parkeren, hiervoor betaalt u € 2,00 per uur. Parkeren aan de straat kan op alle overige betaalde parkeerplaatsen (behalve Q-Park Zuid). Q-park Zuid is niet in beheer van de gemeente Emmen en heeft andere tarieven.

Bij extreme drukte: parkeren bij het stadion en dan met de bus

Soms is het extreem druk in het centrum van Emmen. Als de digitale verkeersborden dit aangeven, kunt u uw auto parkeren bij het stadion de Meerdijk. Op de borden staat aangegeven hoe u hier naar toe kan rijden. Het parkeren is hier gratis. Vanaf het sportpark kunt u met de bus naar Wildlands en het centrum van Emmen. Voor het vervoer van en naar Wildlands betaalt u per gezin € 6,- voor een retourtje.

Wegslepen

Als u niet goed geparkeerd staat en, kan uw auto worden weggesleept. Voor het wegslepen van een auto zijn regels vastgesteld.

Parkeervergunning

Woont of werkt u in of rondom het centrum van Emmen? Of heeft u een (lichamelijke) beperking waardoor u een parkeerplaats dicht bij uw huis of werk nodig heeft? Dan kunt u recht hebben op een parkeervergunning, bijvoorbeeld: