Betaald parkeren

In het centrum van Emmen kunt u op verschillende plaatsen betaald parkeren. Hieronder ziet u een overzichtskaart met daarop de parkeermogelijkheden en de rijroutes die wij adviseren. Door op deze kaart te klikken, maakt u hem groter. 

Overzichtskaart met parkeermogelijkheden

Bezoek aan Wildlands

Bezoekt u Wildlands Adventure Zoo? Dan kunt u parkeren op de parkeerlocaties aangeduid met 'Wildlands':

  • Bezoekers uit noordelijke richting (uit de richting van Groningen) rijden via de N34 en de N381 naar Emmen toe. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocatie 'P-Wildlands, Centrum Noord'. Deze locatie staat op de borden aangegeven. Vanaf deze parkeerlocatie is de looproute naar Wildlands aangegeven.
  • Bezoekers uit zuidelijke richting (uit de richting van Zwolle) rijden via de N34 en de N391 naar Emmen toe. De borden geven de route aan. Wij raden u aan te parkeren op de parkeerlocatie 'P-Wildlands, Centrum Zuid'.
  • Bezoekers vanuit oostelijke richting (uit de richting Klazienaveen) rijden via de A37 en vervolgens de N862 naar Emmen toe. De borden geven de route aan. Ook voor hen geldt om te parkeren op de parkeerlocatie 'P-Wildlands, Centrum Zuid 1 & 2'.
  • Beheerder van parkeerlocatie ‘P Wildlands, Centrum Zuid 1’ is niet de gemeente Emmen maar Q-park en heeft andere tarieven.

Bezoek aan het centrum van Emmen

Als u het centrum van Emmen bezoekt, kunt u parkeren op verschillende parkeerterreinen en parkeergarages.

Parkeergarage Willinkplein

Het parkeertarief van parkeergarage Willinkplein is € 1,70 per 57 minuten. Het dagtarief is € 10,- euro. 

Betaaltijden Willinkplein
Dagen Betaaltijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Zondag 09.00 – 18.00 uur

Parkeergarage Westerstraat

U betaalt hier € 1,70 per 57 minuten. Het dagtarief is € 10,- euro. 

Betaaltijden Westerstraat
Dagen Betaaltijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Zondag 09.00 – 18.00 uur

Parkeerterrein Wildlands-Centrum Noord

U betaalt hier € 1,70 per 57 minuten. Van maandag t/m zaterdag is het dagtarief € 10,- euro. Op zondag is het dagtarief € 8,60 euro.  

Betaaltijden Wildlands - Centrum Noord
Dagen Betaaltijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Zondag 13.00 – 18.00 uur

Parkeerterrein Wildlands-Centrum Zuid 1

De beheerder van parkeerterrein Wildlands-Centrum Zuid 1 is Q-Park. Op dit parkeerterrein moet u alle dagen betalen (24/7). Het  1e half uur betaalt u € 1,00 euro, daarna betaalt u meteen het dagtarief van € 10,00 euro.

Parkeerterrein Wildlands-Centrum Zuid 2

Hier kunt u alleen parkeren als alle andere parkeerterreinen en -garages volledig bezet zijn. U betaalt hier € 1,70 per 57 minuten. Het dagtarief is € 10,- euro. 

Betaaltijden Wildlands-Centrum Zuid 2
Dagen Betaaltijden
Alle dagen 09.00 – 18.00 uur

Openings- en sluitingstijden

De parkeergarages Westerstraat en Willinkplein zijn tot 22.00 uur ’s avonds geopend. Uitrijden kan 24 uur per dag. U betaalt alleen tijdens de betaaltijden (zie de informatie hierboven). Dat betekent bijvoorbeeld dat op maandag in de parkeergarage Willinkplein na 18.00 uur geen parkeertarief in rekening wordt gebracht. U heeft wel u inrijdkaart nodig om uit te kunnen rijden en de garage via de voetgangersentree te betreden. De inrijdkaart ontvangt u bij de inritten.

U kunt op de parkeerterreinen P Wildlands-Centrum Noord, P Wildlands-Centrum Zuid  en op het maaiveld van  de parkeerlocatie Willinkplein 24 uur per dag parkeren. Ook hier betaalt u alleen tijdens de betaaltijden (zie tabel hierboven).

Parkeren op straat (zonder slagboom) 

Naast de parkeergarages en parkeerterreinen afgesloten met een slagboom, kunt u ook parkeren op straat. Hier moet u vooraf betalen bij de hiervoor geplaatste parkeerautomaten (contant of met een bankpas). U betaalt € 2,00 per 59 minuten. En voor een hele dag betaalt u € 12,00. De maximale parkeertijd is afhankelijk van de locatie en kunt u vinden op op de ticketautomaat. Voor uw parkeergemak kunt u ook via een belprovider betalen met gebruikmaking van uw mobiele telefoon. Meer informatie over betalen met uw mobiele telefoon leest u op https://www.vergelijkmobielparkeren.nl/hoe-werkt-het.

Betaaltijden op straat
Dagen Betaaltijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag 09.00 – 18.00 uur
Donderdag 09.00 – 21.00 uur
Zondag 13.00 – 18.00 uur

 

 

 

 

 

 

Gratis parkeren

Aan de Oostzijde van het centrum van Emmen is een parkeerterrein P Oost waar u gratis kunt parkeren, deze kunt u ook zien op kaart onderaan deze pagina. 

Wegslepen

Als u niet goed geparkeerd staat kan uw auto worden weggesleept. Voor het wegslepen van een auto zijn regels vastgesteld.

Parkeervergunning

Woont of werkt u in of rondom het centrum van Emmen? Of heeft u een (lichamelijke) beperking waardoor u een parkeerplaats dicht bij uw huis of werk nodig heeft? Dan kunt u recht hebben op een parkeervergunning, bijvoorbeeld: