Gladheidsbestrijding

Area Reiniging werkt met man en macht om de belangrijkste wegen in Emmen begaanbaar te houden bij winters weer. Ondanks de gladheidsbestrijding blijft het natuurlijk altijd oppassen. Wij doen daarom een dringend beroep op de verkeersdeelnemers om goed op de weersomstandigheden en de verkeersinformatie te letten. Pas uw rijstijl en snelheid aan op de omstandigheden. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld helpen door uw eigen stoep en/of uw straat schoon te houden.

Tip: voordelig zout kopen

Bij de Milieustraat van Area Reiniging kunt u eenmalig een emmer strooizout kopen van 5 kilo voor 5 euro. Deze emmer kunt u vervolgens gratis en onbeperkt bij laten vullen bij de Milieustraat (Columbusstraat 25 in Emmen).

Dit doet de gemeente Emmen

Omdat we niet alle wegen, straten en fietspaden in de gemeente kunnen strooien, moeten we keuzes maken. Deze keuzes worden jaarlijks vastgesteld en toegelicht in het gladheidbestrijdingsplan. We strooien vooral busroutes en doorgaande autowegen/straten en fietspaden. De gemeente Emmen strooit ongeveer 270 kilometer aan wegen en ongeveer 220 kilometer aan fietspaden. Bekijk op de kaart welke wegen en fietspaden wij strooien.

Meer informatie

U kunt het laatste nieuws over de gladheidbestrijding volgen via twitter.