Landschap met water en bomen

Organiseer feestelijke activiteiten in dorp of wijk voor Koningsdag

27 februari 2024
Algemeen nieuws

Koningsdag vieren we samen. Niet alleen in het centrum van Emmen, maar ook in de dorpen en wijken. Met de subsidieregeling ‘Samen oranje’externe-link-icoon kunnen inwoners van de gemeente Emmen een bijdrage ontvangen voor activiteiten op en rond Koningsdag in de hele gemeente. De bijdrage is bedoeld voor feestelijke activiteiten tussen 19 en 28 april 2024. Er is een bedrag van maximaal 350 euro per activiteit beschikbaar.

Activiteiten op en rondom Koningsdag

Er is een budget beschikbaar voor zo’n 200 activiteiten. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 maart 2024. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Hierbij geldt op = op. Aanvragen kan digitaalexterne-link-icoon. Wethouder Guido Rink: “Wij zien graag dat Koningsdag 2024 een feest wordt voor de hele gemeente en naoberschap, samenwerking en trots vergroot. Met deze actie willen we juist ook kleinere initiatieven stimuleren zoals een buurtbarbecue, fietspuzzeltocht, kleedjesmarkt of met bewoners van een verpleegtehuis samen naar de tv-uitzending kijken met tompouce.”

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de oranjesubsidie moet de activiteit aan een aantal voorwaardenexterne-link-icoon voldoen. Meer informatie staat op de website Koningsdag in Emmenexterne-link-icoon

Chat met een medewerker