Op weg naar een nieuw college

De verkiezingen zijn voorbij, de inwoner heeft gekozen. Wakker Emmen is in de gemeente Emmen de grootste partij gebleven. Zij nemen nu de leiding in de gesprekken het samenstellen van een nieuw college. de andere partijen. Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de weg naar het nieuwe college. Iedere keer voegen wij een nieuwe update toe.

6 april 2018: Bert Westerink opnieuw formateur

Net als vier jaar geleden, is Bert Westerink gevraagd als formateur voor het vormen van een coalitie in Emmen met de partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA. Vanaf volgende week gaan de drie partijen onder leiding van de formateur in gesprek over de samenstelling van het college, de portefeuilleverdeling en de inhoud van het bestuursakkoord. Bert Westerink komt uit Groningen en is zelfstandig adviseur. Hij is op dit moment interim-wethouder in de gemeente Winsum.

5 april 2018: Informatierapport

Jan Bos heeft een rapport geschreven. Dit is een samenvatting van de gesprekken met alle partijen. Zij hebben hun mening gegeven over de verkiezingsuitslag en welke thema’s zij belangrijk vinden voor het bestuursakkoord. Ook is gesproken over de vorming van een nieuw college en wie er bereid is hieraan deel te nemen. Tot slot gingen de gesprekken ook over de werkwijze van de nieuwe gemeenteraad.  De uitkomsten van deze gesprekken leest u in het PDFInformatierapport Collegevorming 2018 gemeente Emmen.

28 maart 2018: Gesprekken

Alle partijen van de nieuwe gemeenteraad hebben op woensdag 28 maart een gesprek gehad met informateur Jan Bos. De uitkomst van de gesprekken worden verwerkt in een informatierapport, die op 5 april met de partijen besproken gaat worden tijdens een openbare vergadering. Deze vergadering is om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

23 maart 2018: Jan Bos wordt informateur

René van der Weide van Wakker Emmen heeft de lijsttrekkers van alle raadspartijen uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Alle fracties zijn gevraagd om op 28 maart te komen praten over het nieuw te vormen college. Voor het proces is oud-wethouder Jan Bos (Wakker Emmen) gevraagd als informateur. Hij gaat de gesprekken leiden. René van der Weide: “Jan Bos is de ideale man om dit proces goed te begeleiden. Hij kent de gemeente, wordt door alle partijen gewaardeerd  en kan als geen ander verbindingen leggen."