Raadhuisplein Emmen

transport iconOntheffing stadsvloer centrum

De stadsvloer in het centrum van Emmen, inclusief het Rensenpark, is afgesloten voor autoverkeer door middel van verkeerspaaltjes (bollards). U kunt hier niet rijden met uw auto.

Beschrijving

Normaal staan de bollards maandag t/m vrijdag tussen 05.00 uur en 11.00 uur standaard omlaag voor laden en lossen. Wij verzoeken u zoveel mogelijk met deze tijden rekening te houden. 

Moet u noodzakelijk na 11.00 uur de stadsvloer op? Dan kunt u zich ter plekke melden bij de intercom bij de beweegbare palen. Parkeerbeheer opent de palen op afstand. 

Toegang 's avonds en in het weekend met ontheffing RVV  

Als u buiten de openingstijden de stadsvloer wilt betreden met de auto, bijvoorbeeld voor een schoolgala, dan moet u hiervoor een ontheffing RVV aanvragen. Met de ontheffing RVV kunt u de stadsvloer betreden. 

Als u 's avonds of in het weekend het centrum in wilt, dient u dit minimaal vier weken van te voren aan te vragen bij de gemeente Emmen. Daarnaast kunt u in het centrum van Emmen ook gebruik maken van de speciaal aangelegde laad- en los parkeerplaatsen (herkenbaar aan verkeersbord E7). Van deze parkeerplaatsen kunt u ook gebruik maken buiten de openingstijden.  

U moet rekening houden met de vastgestelde rijroutes op de stadsvloer. De ingangen zijn aan de Hoofdstraat (bij voormalig postkantoor) en Derkstraat. De uitgangen bij de Hoofdstraat (Ten Napel), Raadhuisplein en Marktplein. U moet op de stadsvloer een zo kort mogelijke route kiezen.

Aanvragen

U vult het meldingsformulier in om de ontheffing RVV aan te vragen. U kunt kiezen voor een meldingsformulier speciaal voor een gala of een algemene ontheffing. 

Kosten

  • Voor de aanvraag van eenmalige toegang tot de stadsvloer betaalt u eenmalig een bedrag. Ook als u de ontheffing niet krijgt, moet u dit bedrag betalen. U betaalt dit voor het in behandeling nemen van uw aanvraag.
  • De bedrag is: € 21,35. 

(tarieven 2023)  

Chat met een medewerker