IOAW

U kunt een IOAW-uitkering (Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers) aanvragen als u:

  • geboren bent voor 1 januari 1965 en na uw vijftigste werkloos bent geworden en meer dan drie maaanden WW heeft gehad en WW-periode heeft doorlopen ;
  • of geboren bent  voor 1 januari 1965 en  na uw vijftigste recht heeft gekregen op een WGA-uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten) die daarna weer is gestopt omdat u voor minder dan 35% arbeidsongeschiktheid bent.

Daarnaast moet uw inkomen (en het inkomen van uw partner) niet hoger zijn dan een bepaald bruto bedrag dat is gebaseerd op de netto bijstandsnorm. Dit betekent dat uw inkomen lager moet zijn dan de bijstandsnorm die voor u geldt.

Aanvragen IOAW-uitkering

Als u een IOAW-uitkering wilt aanvragen, schrijft u zich eerst in als werkzoekende bij het UWV-WERKbedrijf. Na inschrijving dient u zo snel mogelijk uw aanvraag in. Hiervoor heeft u een DigiD code nodig. Heeft u die nog niet? Meld u dan alvast bij het UWV-WERKbedrijf op het Werkplein Zuidoost-Drenthe. Als u de aanvraag heeft ingediend, belt u het telefoonnummer dat in beeld komt. Zo geeft u door dat u uw aanvraag heeft ingediend.

Meer weten?

Voor meer informatie over de IOAW-uitkering kunt u terecht bij het Werkplein.