Jeugd

Brede School

Icoon school

Kinderen moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Op school, maar ook daarbuiten. Dat is de doelstelling van de Brede School.

Leerlingenvervoer aanvragen

Icoon bus

Leerlingenvervoer is voor kinderen die niet zelf naar school kunnen. Bijvoorbeeld door een handicap of omdat de school ver is. De gemeente regelt leerlingenvervoer.

Voorschoolse educatie

Icoon gezicht

Voorschoolse educatie is voor peuters vanaf 2,5 jaar. Zij leren op een leuke en speelse manier taal en sociale vaardigheden.

Week van het Geld

Icoon euro

De Week van het geld is van 22 tot en met 26 maart! Het thema van dit jaar is: Goed omgaan met geld is goud waard!’. Door de coronamaatregelen zijn de activiteiten dit jaar vooral online.

Participatieregeling schoolgaande kinderen

Icoon euro

Regeling voor schoolgaande kinderen om mee te kunnen doen. Denk aan vergoeding voor sportclub, school, lidmaatschap, etc.

Jeugdhulp

Icoon akkoord

Sinds 1 januari 2015 is de gemeente verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdhulp. De Toegang doet dit voor de gemeente Emmen.

Jongeren Perspectief Fonds

Icoon euro

Door schulden krijg je stress. Hierdoor kun je bijvoorbeeld problemen krijgen met je studie of lukt het niet om aan een studie te beginnen. Wil je graag van je schulden af en een toekomst opbouwen? Dan kunnen wij je mogelijk helpen met het Jongeren Perspectief Fonds.