Zorgverzekering op maat

Vanaf 1 januari 2018 stopt de gemeente Emmen met het aanbieden van de collectieve zorgverzekering. De afgelopen jaren is het gebruik van de collectieve zorgverzekering sterk afgenomen. Ook de hoogte van de korting werd minder. In plaats van de collectieve zorgverzekering wordt er hulp geboden bij het invullen van een digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat.

Zorgverzekering op Maat

De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat u zich goed oriënteert en een zorgverzekering kiest die bij uw situatie past. Alle inwoners in de gemeente Emmen kunnen via Poliswijzer.nl/emmen zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo betaalt u alleen voor zorg die u echt nodig heeft. U kunt op internet een vergelijking maken van zorgverzekeringen. Poliswijzer.nl gaat speciaal voor de gemeente Emmen een vergelijkingstool ontwikkelen. De nieuwe premies en voorwaarden van de zorgverzekeraars worden in november 2017 bekend gemaakt. Vanaf 13 november kunt u gebruik maken van de vergelijkingstool.

Ondersteuning en begeleiding

Mensen met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm kunnen gebruik maken van ondersteuning en begeleiding bij het doorlopen van Poliswijzer.nl. Wilt u hier gebruik van maken? U kunt zich tot 13 november 2017 via dit formulier aanmelden.

Heeft u zich aangemeld? Dan ontvangt u een afspraakbevestiging met datum, tijd en locatie. De afspraken vinden plaats voor 22 december 2017. Zo heeft u voldoende tijd om een juiste afweging te maken. Let op: Hoe eerder wij uw aanmelding ontvangen, hoe eerder wij uw afspraak kunnen inplannen.

Voordelen Poliswijzer

  • U kunt zelf kiezen voor welke zorg u verzekerd wilt zijn;
  • Poliswijzer.nl richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen;
  • Ook kan de keuze worden meegenomen dat een medische keuring van tevoren niet nodig is;
  • Uit een aantal testen blijkt dat een zorgverzekering op maat goedkoper is dan de collectieve zorgverzekering.


U kunt tot 31 december 2017 overstappen van zorgverzekering

Let op!

Als u een betalingsachterstand bij uw zorgverzekeraar heeft is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. De betalingsachterstand moet eerst afbetaald zijn. U kunt in dat geval ook niet overstappen met behulp van een digitale vergelijker zoals Poliswijzer.nl.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met 14-0591.