Zorgverzekering op maat

Vanaf 1 januari 2018 is gemeente Emmen gestopt met het aanbieden van de collectieve zorgverzekering. De afgelopen jaren is het gebruik van de collectieve zorgverzekering sterk afgenomen. Ook de hoogte van de korting werd minder. In plaats van de collectieve zorgverzekering wordt er nu hulp geboden bij het invullen van een digitale vergelijker van Poliswijzer.nl. Dit noemen we een Zorgverzekering op Maat.

Zorgverzekering op Maat

De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat u zich goed oriënteert en een zorgverzekering kiest die bij uw situatie past. Alle inwoners in de gemeente Emmen kunnen via Poliswijzer.nl/emmen  zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Zo betaalt u alleen voor zorg die u echt nodig heeft. U kunt op internet een vergelijking maken van zorgverzekeringen. De nieuwe premies en voorwaarden van de zorgverzekeraars worden jaarlijks in november bekend gemaakt.

Voordelen Poliswijzer.nl

  • U kunt zelf kiezen voor welke zorg u verzekerd wilt zijn;
  • Poliswijzer.nl richt zich op zorgaanbieders in de regio Emmen;
  • Ook kan de keuze worden meegenomen dat een medische keuring van tevoren niet nodig is;
  • Uit een aantal testen blijkt dat een zorgverzekering op maat goedkoper is dan de collectieve zorgverzekering.

U kunt elk jaar tot 31 december overstappen van zorgverzekering voor het volgende kalenderjaar.

Let op!

Als u een betalingsachterstand bij uw zorgverzekeraar heeft is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. De betalingsachterstand moet eerst afbetaald zijn. U kunt in dat geval ook niet overstappen met behulp van een digitale vergelijker zoals Poliswijzer.nl.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met 14 0591.