Ondernemen in Emmen-Centrum

Hoe zorgen we ervoor dat Emmen ook in de toekomst een bruisende en vitale stad blijft? Over deze vraag hebben ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad en de gemeente Emmen het afgelopen jaar nagedacht samen met betrokken inwoners en ondernemers. Het centrumgebied moet compacter en groener, het noordelijke deel van het centrum moet worden vernieuwd en sommige winkelgebieden moeten veranderen naar andere functies, zoals wonen. Dit zijn enkele conclusies van de betrokken partijen. Op basis van de input is de centrumvisie opgesteld. 

Inzet op compact centrum

De centrumvisie zet in op een bundeling van functies in een compact centrum: wonen, werken, winkelen, horeca en recreëren met een diversiteit aan cultuur en evenementen. Daarnaast wil Emmen het groenste centrum van Nederland worden.

Meer weten?

Meer informatie over de centrumvisie en het bijbehorende uitvoeringsprogramma vindt u op de pagina Centrumvisie.

Rensenpark

Het Rensenpark is een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor kunst, cultuur en innovatie. Een aantal ruimtes is tijdelijk verhuurd aan creatieve ondernemers op het gebied van kunst, cultuur en innovatie. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het Rensenpark