Financiële ondersteuning voor ondernemers

Heeft u een onderneming, maar gaat het financieel niet goed? Door ziekte, het wegvallen van een grote klant of nadelige gevolgen van extreem weer of een andere crisis? En kunt u niet meer rondkomen of belangrijke bedrijfsinvesteringen doen? 

Bbz-/TOZO-regeling 

Als ondernemer kunt u in aanmerking komen voor een aanvulling op uw inkomen of een bedrijfskrediet, zodat uw bedrijf kan blijven bestaan. Ook als startende ondernemer vanuit een (dreigende) uitkeringssituatie kunt u in aanmerking komen voor financiële hulp. Deze financiële steun is onderdeel van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). De regeling wordt uitgevoerd door Menso in samenwerking met de gemeente. 

  • Kijk op de website van Menso voor meer informatie. U kunt daar ook een aanvraag indienen. 
  • Heeft u vragen? Stel ze dan via info@menso-emmen.nl. Zij nemen dan contact met u op. In dringende gevallen kunt u bellen met 0800 – 1801.

ZZP'ers

Bent u als zzp'er (tijdelijk) in zwaar weer terecht gekomen en zijn hierdoor schulden ontstaan? Onze schulddienstverleners gaan graag met u in gesprek. Neemt u contact met ons op door te bellen naar 14 0591 of stuur een mail naar zzp@emmen.nl

Regionale financiële ondersteuning
Naam Informatie
Drentse Ondernemerszaak De Drentse Ondernemerszaak is een onafhankelijk steunpunt waarin studenten van Stenden Hogeschool, Menso Ondernemen en een ervaren ondernemer van het Ondernemersklankbord aan de slag gaan met uw vraagstuk. U kunt ondersteuning krijgen op bedrijfskundig, financieel of commercieel gebied. Aanmelding loopt bij voorkeur via Menso Ondernemen, als ondernemer maakt u dan zelf geen kosten
Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO) SOLO is het landelijk platform voor ondernemersregelingen, zoals de Bbz en de IOAZ. In dit digitale loket krijgt u met de doelgroepscan hulp bij het vaststellen of u voor een regeling in aanmerking komt en kunt u een meldingsformulier invullen. Wilt u een aanvraag voor Bbz of Tozo-regeling indienen, dan regelt u dit via deze website.
Corona Calculator Bereken hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen. Krijg inzicht in relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen
Algemene financiële ondersteuning
Naam Omschrijving
Kamer van Koophandel Biedt veel informatie over ondernemen, voor ondernemers in zwaar weer is er een stappenplan 
Ondernemersklankbord Begeleidt al ruim 40 jaar mkb’ers in elke bedrijfsfase: bij de start van de onderneming, bij de bedrijfsuitoefening, bij faillissementspreventie en bij de bedrijfsopvolging d.m.v. een geschikte adviseur in uw regio. De adviseurs zijn gemotiveerde oud-ondernemers en specialisten die hun kennis en praktijkervaring vrijwillig inzetten om jou te helpen. Aanmelding loopt bij voorkeur via Menso Ondernemen.
115 help een bedrijf Heeft online tools die hulp bieden bij allerlei problemen. Denk aan teruglopende omzet, oplopende schulden of klanten die uw facturen niet betalen. Ook bij conflicten, een scheiding of dreigende beslaglegging door de Belastingdienst helpt 155. 155-Help-een-bedrijf is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). 
Qredits Indien blijkt dat u niet tot de doelgroep van Bbz behoort, kunt u contact opnemen met Qredits. Coaches geven onafhankelijk advies over vragen en problemen waar u nu tegen aan loopt. U kunt de gratis coaches elke werkdag bereiken.