Financiële ondersteuning voor ondernemers

Heeft u een onderneming, maar gaat het financieel niet goed? Door ziekte, het wegvallen van een grote klant of nadelige gevolgen van extreem weer of een andere crisis? En kunt u niet meer rondkomen of belangrijke bedrijfsinvesteringen doen? 

Bbz-/TOZO-regeling 

Als ondernemer kunt u in aanmerking komen voor een aanvulling op uw inkomen of een bedrijfskrediet, zodat uw bedrijf kan blijven bestaan. Deze financiële steun is onderdeel van het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz). De regeling wordt uitgevoerd door Menso in samenwerking met de gemeente. 

  • Kijk op de website van Menso voor meer informatie. U kunt daar ook een aanvraag indienen. 
  • Heeft u vragen? Stel ze dan via info@menso-emmen.nl. Zij nemen dan contact met u op. In dringende gevallen kunt u bellen met 0800 – 1801.

ZZP'ers

Bent u als zzp'er (tijdelijk) in zwaar weer terecht gekomen en zijn hierdoor schulden ontstaan? Onze schulddienstverleners gaan graag met u in gesprek. Neemt u contact met ons op door te bellen naar 14 0591 of stuur een mail naar zzp@emmen.nl

Heeft u een laag inkomen door het coronavirus? En daardoor moeite met het betalen van uw woonkosten? Dan kunt u de Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK) aanvragen bij de gemeente.Kijk voor meer informatie op onze productpagina TONK.