Noodfonds verduurzaming organisaties verlengd

Begin dit jaar zijn we gestart met de ‘tijdelijke regeling energiekosten’ voor maatschappelijke organisaties, zoals sportverenigingen. Hiermee hielpen we organisaties die in de financiële problemen raakten door de gestegen energieprijzen, maar we hielpen ze ook verduurzamen. De regeling liep tot 30 juni, maar ook daarna kregen we nog regelmatig vragen. Daarom is nu besloten de regeling voor de verduurzaming opnieuw te openen en te verlengen tot 30 juni 2024.

Verduurzaming accommodaties

Organisaties kunnen een bijdrage krijgen van maximaal € 7.500,- voor verduurzaming van hun accommodaties. Organisaties die een extra verduurzamingsslag willen maken, kunnen hiervoor een renteloze lening afsluiten. We hebben de afgelopen maanden al 67 organisaties mogen helpen. Bijvoorbeeld voetbalvereniging SC Roswinkel die met de uitkomsten van de energiescan nieuwe verduurzamingsstappen heeft gezet. Stroom wordt opgewekt door zonnepanelen en zonnecollectoren met een zonneboiler verwarmen het douchewater. 

Aanvragen tot 30 juni 2024

Wilt u meer informatie over wat de regeling voor u kan betekenen of wilt u hulp bij het aanvragen? Onze adviseurs helpen u graag. Bel met 14 0591 of mail naar noodfonds@emmen.nl.

Chat met een medewerker