Zorgverzekering op Maat succesvol

Zorgverzekering op Maat

Met Zorgverzekering op Maat ondersteunen wij sinds november 2017 onze inwoners met een laag inkomen. Wij helpen hen bij het vinden van een zorgverzekering die het beste past bij de zorg die zij nodig hebben. Wij doen dit samen met Poliswijzer.nl. Zorgverzekering op Maat vervangt de collectieve zorgverzekering voor minima, omdat bijna niemand daar gebruik van maakte.

Bijna 300 euro besparing

Wethouder Raymond Wanders: "Ik ben trots op de aanpak van Zorgverzekering op Maat die inmiddels landelijke aandacht trekt. Inmiddels bieden 13 gemeenten Zorgverzekering op Maat aan, nadat zij contact opnamen met gemeente Emmen. Door deze aanpak betalen inwoners alleen voor zorg die zij denken nodig te hebben. Ook bespreken we met hen dat soms keuzes later verkeerd en duurder kunnen uitpakken zoals het verhogen van het eigen risico. Dit jaar maakten 334 inwoners de overstap naar een verzekering die beter bij hen past. Dat zijn er ruim 60 meer dan vorig jaar met een gemiddelde besparing van € 294,- per persoon per jaar. We zien dat steeds meer mensen gebruik maken van Poliswijzer.nl/Emmen.”

Pilot vergelijken van energie

Veel huishoudens kunnen ook besparen op hun energiekosten. Daarom hebben we in 2019 de digitale energievergelijker van Gaslicht.com getest. Wanders: “Als het minima lukt hun vaste lasten te verlagen, houden ze maandelijks meer geld over. Uit de evaluatie blijkt dat het overstappen naar een andere energieleverancier een gemiddelde besparing van € 343,- oplevert. Daar zijn de overstappers enorm mee geholpen.“

Inzet vrijwilligers

Ook dit jaar helpt een groep enthousiaste vrijwilligers van Sedna en Humanitas ons. “Ik vind het geweldig dat ook dit jaar vrijwilligers hulp hebben geboden bij het invullen van de zorgvergelijker en de energiewijzer. Inmiddels hebben een aantal vrijwilligers ‘jarenlange’ ervaring en ik ben ze uitermate dankbaar voor hun inzet.”