Zonnepanelen?

Heeft u een woning in de gemeente Emmen? Dan kunt meedoen aan een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen. De gemeente organiseert samen met het bedrijf Winst uit je eigen woning een actie om voordelig zonnepanelen te kopen. Als u een eigen woning heeft ontvangt u begin oktober een brief met meer informatie.    

Wethouder René van der Weide: “We stimuleren inwoners graag om zelf energie op te wekken. Door de panelen gezamenlijk in te kopen is het mogelijk om een goede kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen te leveren. De terugverdientijd voor zonnepanelen ligt op ongeveer 8 jaar. Met de inkoopactie kan de investering in zonne-energie nog sneller terugverdiend worden”. 

Informatieavonden

Wilt u meer weten over deze actie? Kom dan naar een informatieavond. 

  • Dinsdag 15 oktober – Esdal College, Van Echtenstraat 22 te Klazienaveen

  •  Woensdag 16 oktober – Gemeentehuis Emmen, Raadhuisplein 1 te Emmen

De avonden starten om 19:30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19:00 uur. Van 19:30 tot 20:30 uur krijgt u informatie over gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en kunt u uw vragen stellen.

Meer informatie

Op de website van Winst uit je eigen woning is meer informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen kunnen bellen met de helpdesk van Winst uit je eigen woning op: 023-583 6936. Inschrijven voor de actie kan via www.winstuitjewoning.nl.

Zonnelening nog beschikbaar

Inwoners van de gemeente Emmen kunnen voor de aanschaf van de zonnepanelen tot 30 november de zonnelening 2019 aanvragen.De lening heeft een goede rente. U betaalt maandelijks minder geld dan dat u nu aan uw energiebedrijf betaalt. Na ongeveer 8 jaar heeft u het geld terugverdiend. De aanschaf is dus goed voor het milieu en voor de portemonnee. Wilt u de lening aanvragen? Kijk dan op de website van Emmen geeft Energie.