Start sloop oud Aquarena

Start sloop Aquarena

De sloop van het oude zwembad Aquarena is begonnen. Wethouder Jisse Otter gaf vandaag het startsein. De sloop duurt ongeveer een half jaar. 

Andere zwembaden en verenigingen konden voor de sloop bekijken of ze onderdelen konden gebruiken. Hier is veel gebruik van gemaakt en enkele onderdelen hebben we moeten verloten. Zo gaat de clown naar zwembad ‘De Wiekslag in Weiteveen, de lockers, de paddenstoel en duikplank naar het openlucht zwembad in Emmer-Compascuum en de peuterglijbaan naar het buitenzwembad in Erica. Maar ook in de sporthallen in Erica en Nieuw-Weerdinge komt u straks spullen uit het oude Aquarena tegen, zoals lockers en horecameubilair. 

Hergebruik grondstoffen

Het gesloopt materiaal, zoals de enorme hoeveelheid aan beton, wordt hergebruikt. Samen met het verdelen van oude spullen, krijgen alle materialen een nieuw leven. 

Nieuw Aquarena

Zwemmers in Emmen kunnen sinds 19 oktober zwemmen in het nieuwe zwembad aan het Stadionplein in Emmen. Bij Aquarena is voor iedereen iets te beleven! Jong, oud, sportief of minder sportief. Met drie baden, een Doe & Ontdekhoek voor de kleintjes, een wellness en uitdagende faciliteiten zoals een klimwand en een interactieve glijbaan.