In de problemen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Meld u bij de gemeente!

Muntgeld met rekenmachine

Woont u in de gemeente Emmen en bent u in de problemen gekomen door de kinderopvangtoeslagaffaire van de Belastingdienst? Heeft u behoefte aan hulp? Meld u dan bij de gemeente. U kunt dit doen door te bellen naar 14 0591 of mailen naar kot@emmen.nl.

Wat gebeurt er als u contact opneemt?

Wij noteren uw naam en telefoonnummer en nemen zo snel mogelijk contact op om u verder te helpen. We zorgen dan dat u op de juiste plek terechtkomt voor de hulp die u nodig heeft. Denk dan aan bijvoorbeeld hulp rond huisvesting, schulden, inkomen, zorg of de opvoeding van de kinderen.

Wat is de kinderopvangtoeslagaffaire?

De Belastingdienst heeft fouten gemaakt bij het toekennen van kinderopvangtoeslag. Ouders moesten soms onterecht grote bedragen terugbetalen. Hierdoor raakten ouders in grote problemen. Er komen nu vergoedingen, maar dat is niet altijd voldoende. Mensen hebben schulden opgebouwd of zijn hun huis of baan kwijtgeraakt. De gemeente gaat kijken hoe we deze mensen het beste kunnen helpen.

Bent u gedupeerde?

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? Neem dan contact op met het Serviceteam gedupeerden kinderopvangtoeslag via de website van de Belastingdienst of bel 0800 2 358 358 (gratis). Zij kunnen nagaan of u een gedupeerde bent. Wilt u daarnaast extra hulp? Neem dan contact met ons op.