Gemeentelijke belastingen 2021

Illustratie van familie

Net zoals ieder jaar ontvangen eigenaren en gebruikers van een woning of bedrijfspand de laatste week van februari de aanslag voor gemeentelijke belastingen. Op de aanslag staan de bedragen voor de Onroerendezaakbelasting (OZB), Rioolheffing, Afvalstoffenheffing en de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfspand. Heeft u zich aangemeld voor de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag niet per post, maar digitaal. Kijk op mijn.overheid.nl

Belastingloket

U kunt als particulier uw aanslag altijd digitaal bekijken in het Belastingloket via de speciale pagina over belastingen. Daarnaast vindt u hier uw taxatieverslag, maar ook bijvoorbeeld uw automatische incasso beheren en een betalingsregeling of kwijtschelding aanvragen. U moet hiervoor inloggen met uw DigiD. Dit kan alleen met de DigiD van degene op wiens naam de aanslag staat.

Bedrijven

Wij realiseren ons dat veel ondernemers er dit jaar financieel heel anders voorstaan dan andere jaren. Denk bijvoorbeeld aan een ondernemer met een eigen café die door de coronamaatregelen tijdelijk zijn deuren heeft moeten sluiten. Mocht u door corona in de betalingsproblemen zijn gekomen, wilt u dan contact met ons opnemen? Wij willen dat het liefste per mail. Stuur deze naar gemeente@emmen.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en aanslagnummer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op en kijken samen met u wat wij voor u kunnen betekenen. U kunt ook met ons bellen via 14 0591.

Kijk voor meer informatie op de speciale pagina over belastingen..