Folk an de Gruppe wint Waarderingsprijs 2022

Op dinsdagavond 10 mei 2022 werd Folk an de Gruppe de winnaar van de Waarderingsprijs 2022.

De vrijwilligers kregen een cheque van € 1.000,--. Burgemeester Eric van Oosterhout reikte de prijs uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Met de Waarderingsprijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. 

Folk an de Gruppe 

Een folkfestival met allerlei activiteiten voor jong en oud in Nieuw-Schoonebeek. Dit is een muziekfestival (met eten en drinken) wat volledig wordt georganiseerd door vrijwilligers. Je hoort er verschillende soorten folkmuziek, maar er is ook aandacht voor lokaal talent. Het festival organiseert ook veel voor kinderen. Hierdoor krijgen de kinderen veel mee van deze kunst en cultuur.

Drie initiatieven 

Naast Folk an de Gruppe waren ook de onderstaande initiatieven genomineerd
•    Kei-monument Barger-Oosterveld
Een mooier centrum van Barger-Oosterveld door het plaatsen van een speciaal kei-monument. 
•    Boerenkatjes 
Evenwicht in het aantal boerenkatten en zwerfkatten en het tegengaan van zwerfkatten.

Stemmen

Het is de derde keer dat de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uitreikt. In de periode 21 februari-12 maart konden inwoners hun initiatief indienen bij de gemeente Emmen. De jury heeft daaruit drie initiatieven gekozen. Inwoners konden vervolgens de hele maand april stemmen, digitaal of op papier. Er zijn meer dan 1.000 stemmen uitgebracht. 

Foto

Drie vrijwilligers van Folk an de Gruppe namen de prijs in ontvangst. Van links naar rechts Marieke Grooten, Eric Blaauwe, Johnnie Herbers.