Extra budget voor zonnelening 2019

Zonnepanelen op het dak

Wilt u zonnepanelen op uw dak? Dan kunt u een zonnelening aanvragen. Let op! Het resterende budget voor de zonnelening is beperkt. 

Er was zoveel belangstelling voor de zonnelening dat het bedrag van € 2,3 miljoen dat we hier samen met de provincie Drenthe in 2019 voor hadden, eind oktober op was. Om u toch de kans te geven om een lening aan te vragen voor zonnepanelen of een zonneboiler, vullen we het budget voor 2019 nog met € 1,5 miljoen aan. 

Wachtlijst

Er was al veel belangstelling voor de zonnelening. Toen we gingen meedoen aan een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen, ging het ineens heel snel. Er staan ongeveer 265 mensen op de wachtlijst voor de zonnelening. Buiten de wachtlijst is nog ruimte voor ongeveer 90 woningeigenaren om gebruik te maken van de lening. 

Aanvragen 

Op de zonnelening geldt een lage rente. Hierdoor verdient u uw zonnepanelen in 8 jaar tijd terug. Aanvragen van de lening kan via www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019. Wilt u weten of het plaatsen van zonnepanelen op uw dak kan? Kijk dan op www.zonnekaart.nl.

Meer informatie over energie en duurzaamheid in de gemeente Emmen vindt u op www.emmengeeftenergie.nl.