Aanleg Rotonde Nieuw-Amsterdamsestraat gestart

Op de foto is te zien dat wethouder René van der Weide en Gert Bunink van Schagen Infra het startsein geven voor de aanleg van de rotonde

De aanleg van de rotonde op het kruispunt van de Nieuw-Amsterdamsestraat en de Dikke Wijk met de verlengde Herendijk is gestart. Als alles volgens planning verloopt is de rotonde eind maart 2020 klaar.

“Het kruispunt wordt steeds drukker. De situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig.”, zegt wethouder René van der Weide. “Het is daarom goed dat er een rotonde komt. Zo kan het verkeer veiliger de weg oprijden.  Ook voor fietsers is het veiliger om over te steken.”

Werkzaamheden

De Erfscheidenweg gaan we  rechtstreeks aansluiten op de nieuwe rotonde. We leggen daarvoor een nieuw stuk weg aan. Daarnaast leggen we tijdelijke wegen aan zodat het verkeer door kan blijven rijden.

Bereikbaarheid

Uiteraard willen we dat u hier zo min mogelijk last van heeft. Via de tijdelijke wegen kunt u dus van de Nieuw-Amsterdamsestraat doorrijden op de Dikke Wijk. Ook verkeer vanuit Parc Sandur kan die weg oprijden.